Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απέρριψε τις καταγγελίες περί κινδυνολογίας, δηλώνοντας πως βλέπει «το εθνικό τσουνάμι» να έρχεται.

«Δεν μπορώ ούτε να σιωπήσω, ούτε να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν μια οικονομική κρίση αφήνει πίσω τις πληγές, θα έρθει ώρα που θα έχεις την οικονομική ανάκαμψη» είπε και αναφερόμενος στο Κυπριακό επεσήμανε: «Αν χάσεις πατρίδες, δεν τις ξανακερδίζεις πίσω».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολίασε και τη στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό. «Θεωρώ πως πολύ μεθοδευμένα η Άγκυρα θέλει να βάλει στην άκρη το πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Και δεν θέλει η Τουρκία να βάλει ταφόπλακα στο μοντέλο λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής για να μας προτείνει το Ενιαίο Κράτος. Για να μας προτείνει τη λύση που τη βλέπουμε ως ιδεατή ως ελληνοκυπριακή πλευρά» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, η Άγκυρα θέλει «να σκοτώσει το πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής για να φέρει στο τραπέζι τα δύο κράτη. Είτε ευθέως είτε συγκεκαλυμμένα». Και ουσιαστικά αυτό, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, «που δεν πέτυχε το 1950 με το Ταξίμ, προσπαθεί να το φέρει τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης