Εν μέσω αντιδράσεων και συγκινητικών στιγμών έγινε σήμερα η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και Λεύκας-Απλικίου στην ορεινή περιοχή Τροόδους, η οποία χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Η λειτουργία των δύο οδοφραγμάτων έγινε χωρίς καμιά τελετή και η διέλευση πολιτών πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα προβλήματα ενώ ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε συγκινητικές στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πολίτες δήλωσαν στην «Κ» Κύπρου πως η σημερινή ημέρα μοιάζει σαν όνειρο, αφού θα μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές για να δουν τα σπίτια τους μετά από 44 χρονιά.

Στο οδόφραγμα Δερύνειας επικράτησε ένταση κατά την διάρκεια κατά την μετακίνηση των συρματομπλεγμάτων ενώ «παρών» ήταν και πατέρας του Σολωμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Λίγο πριν από τη διάνοιξη στο οδόφραγμα Δερύνειας δημιουργήθηκαν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ όσων αντιτίθενται και υποστηρικτών αυτής. Τη στιγμή όπου μετακινήθηκαν τα συρματοπλέγματα ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ δεν αποφεύχθηκε η ένταση από άτομα που θεωρούν λανθασμένη την απόφαση της διάνοιξης.

 Η λειτουργία του οδοφράγματος της Δερύνειας έχει επικριθεί έντονα από κόμματα και οργανώσεις, που ανέφεραν ότι θα εξυπηρετήσει κυρίως τους Τουρκοκυπρίους, δεδομένου ότι θα διευκολύνει τη μετάβαση τουριστών από τα πολυσύχναστα θαλάσσια θέρετρα της Αγίας Νάπας και του Προταρά στις κατεχόμενες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή Κύπρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης