Φόρο τιμής στους δεκατρείς ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί, απέτισε σήμερα η Κυπριακή πολιτεία.

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο στο εκκλησάκι που χτίστηκε στο σημείο της έκρηξης, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη και του υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον λόγο του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η σπουδαιότερη χειροπιαστή τιμή που οφείλουμε στους ανθρώπους που μνημονεύουμε αυτές τις ημέρες είναι να προσφέρουμε στον τόπο μία έντιμη λύση που θα μας απαλλάσσει από τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής.

«Είναι καθοριστικό να πετύχουμε μία λύση που θα φέρει σε ολόκληρη τη χώρα την ειρήνη και την ασφάλεια και θα δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η λύση πρέπει να είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της χώρας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητά του κράτους.

«Ελπίδα μας είναι πως σε έναν διάλογο που θα διεξάγεται χωρίς απειλές και εκβιασμούς, θα γίνει κατορθωτό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να κατατεθούν τέτοιες προτάσεις που θα σέβονται πλήρως τις εύλογες ανησυχίες και ευαισθησίες και των δύο κοινοτήτων, αλλά και που δεν θα παραγνωρίζουν το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη θυσία των δεκατριών ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει σε εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικά, ο Κύπριος Πρόεδρος επανέλαβε τη συγνώμη της Πολιτείας για όλα εκείνα που όφειλε να έχει πράξει, προκειμένου να μην τους εκθέσει στον θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετώπισαν με σθένος.

Απόψε, στις 20.00, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης και τιμής στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης