Στη στάση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για μια λειτουργική λύση, που να διασφαλίζει την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Στον χαιρετισμό του στο μνημόσυνο που τελέστηκε για τους πεσόντες στην περιοχή της Τηλλυρίας τον Αύγουστο του 1964, ο κ. Πετρίδης έκανε λόγο για έναν εφιάλτη, τον οποίο όπως είπε, η Κύπρος ζει μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δράμα που βιώνει ο κυπριακός Ελληνισμός, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη επιθετική στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας υπενθυμίζουν ότι η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός διέρχεται σημαντικές ιστορικές και πολιτικά κρίσιμες στιγμές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε:

«Από την κοινότητα του Παχύαμμου, τιμώντας τα παλληκάρια της Εθνικής Φρουράς, τους εθελοντές, αλλά και όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία τούτου του πολύπαθου τόπου, έχουμε το χρέος να διακηρύξουμε πως θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεών μας για τη λύτρωση και την επανένωση της Κύπρου μας. Ως κυπριακός Ελληνισμός έχουμε το χρέος να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων, των προκλήσεων και των κρίσιμων αυτών στιγμών. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κύπρος, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες που διέπουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επιδιώκουμε μια λειτουργική λύση, που να διασφαλίζει την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κράτους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση από αυτό το βήμα ότι καμία τουρκική αδιαλλαξία, καμία απειλή και κανένα κώλυμα δε θα μας αναγκάσει να παρεκκλίνουμε της πορείας προς την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Με τους ήρωές μας οδηγούς στον δύσκολο δρόμο της επιστροφής, δίνουμε τη σεμνή αυτή υπόσχεση ενώπιον της ιστορίας μας», κατέληξε, τονίζοντας ότι ο λαός της Κύπρου θα φανεί αντάξιος του μεγαλείου της ψυχής και της ανδρείας των ηρώων της.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης