Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχοπτώσεις και συσσώρευση νερού παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κύπρου εξέδωσε προειδοποίηση βροχόπτωσης, σε πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας, με ισχύ από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα μέχρι τις 17.00 αύριο το απόγευμα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει κατά διαστήματα την περιοχή της Κύπρου. Η συνολική βροχόπτωση τοπικά πιθανό να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών των 24ωρο κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και σε ορεινές περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προτρέπει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ επισημαίνει τα σημεία που θα πρέπει να αποφεύγουν οι οδηγοί των οχημάτων.

Μέχρι στιγμής στη Λευκωσία η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 50 κλήσεις για βοήθεια, με τις ομάδες διάσωσης να έχουν ήδη προχωρήσει σε διασώσεις οδηγών, οι οποίοι επέβαιναν σε εγκλωβισμένα οχήματα εντός πλημμυρισμένων δρόμων, σε άντληση υδάτων από κλειστούς χώρους όπως γηροκομεία και κρατητήρια, ενώ ομάδα διάσωσης SOS της Μητρόπολης Κύκκου ενισχύει την Π.Υ.

Γίνεται ανάκληση προσωπικού και ενημερώνεται η Πολιτική Άμυνα για βοήθεια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης