Έκκληση προς τον κυπριακό λαό να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού απηύθυνε για άλλη μια φορά σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο εμβολιαστικό κέντρο στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, όπου εμβολιάστηκαν σήμερα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, παρουσία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Η εδώ παρουσία του συνόλου των υπουργών, με εξαίρεση εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί λόγω ωριμότητας ηλικίας ή του κ. Χριστοδουλίδη, που απουσιάζει και θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα, έχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως, αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως οι ελάχιστες παρενέργειες ή των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν δεν μπορεί να υπάρξουν ή να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, όπως αποκαλείται, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή.

»Για αυτό είναι χρήσιμο, προς όλους τους πολίτες: μην επηρεάζεστε από τα όσα γράφονται ή από τα όσα λέγονται.

»Μέχρι στιγμής, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων με AstraZeneca και δεν υπήρξαν πάρα ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Συνεπώς, για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστος: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Επαναλαμβάνω, αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης το Πάσχα, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Υγείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Υπουργός Ενέργειας

Ο Υπουργός Μεταφορών

Ο  Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Υφυπουργός Τουρισμού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης