Τη δέσμευση της κοινοπραξίας Noble, Delek και Avner να αναπτύξει το κοίτασμα Αφροδίτη, με στόχο την προμήθεια της κυπριακής και αιγυπτιακής αγοράς με φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό, εξέφρασε ο Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) της Delek Drilling Γιόσι Άμπου, ύστερα από συνάντηση του ιδίου και του Προέδρου της Delek, Γιτζάκ Τσούβα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Άμπου ανέφερε ότι βλέπουν θετικά την ανακάλυψη του νέου κοιτάσματος από την ΕΝΙ στην Αίγυπτο, σημειώνοντας ότι ενισχύει την προοπτική για περαιτέρω ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα ανοικτά της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος υπέβαλε τα σχόλια της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του σχεδίου ανάπτυξης που υποβλήθηκε από την εταιρεία Delek Drillingκαι τους συνεργάτες της. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να ξεκινήσει ένας διάλογος «ο οποίος ευελπιστούμε σύντομα να έχει θετική κατάληξη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης