Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το διορισμό του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου που η ΕΕ καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, συζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε το απόγευμα του Σαββάτου συνάντηση με τον κ. Juncker.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το διορισμό του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου που η ΕΕ καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος», είπε μετά την συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης.

Ένα δεύτερο θέμα, συνέχισε, ήταν αυτό της οικονομίας και η πρόοδος που παρουσιάζει η χώρα μας, αλλά και η συνεπής υλοποίηση των μνημονιακών της υποχρεώσεων έτσι ώστε, το συντομότερο, να καταστεί δυνατόν να φύγουμε από δεσμεύσεις ή και πρόνοιες, οι οποίες προκάλεσαν και προκαλούν επώδυνες θυσίες στο λαό μας.

«Το τρίτο θέμα ήταν βεβαίως η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο για την Κύπρο, για το οποίο, αφού συνομιλήσαμε και αφού ο κ. Juncker έχει τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, ο ίδιος θα αποφασίσει ποιον εκ των δύο θα καλέσει για συνέντευξη προκειμένου να του ανατεθεί, κατά την άποψή μου, ένα εκ των σημαντικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης