Κοινή επιτροπή, με στόχο την παροχή βοήθειας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, συστήνουν το ΑΚΕΛ και το τουρκοκυπριακό Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας. Η απόφαση ελήφθη σε σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων και η επιτροπή θα λειτουργήσει μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, και ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ, δήλωσαν την υποστήριξή τους σε μια ομοσπονδιακή λύση και την αντίθεσή τους σε άλλης μορφής διευθέτηση. Επίσης, διατύπωσαν υποστήριξη στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν τον περασμένο Ιούλιο και την κατάληξη σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή εξελίσσεται πολύ επικίνδυνα, επηρεάζοντας και την Κύπρο και πως το γεγονός αυτό αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο, για τον οποίο πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό το Κυπριακό. Επίσης, υποστήριξε ότι η διατήρηση του αδιεξόδου θα έχει ως αποτέλεσμα την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο κ. Οζγιγίτ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει την εξεύρεση λύσης, όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και την πρόταση Ακιντζί για το πλαίσιο του γγ του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης