Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η τριμερής συνεργασία με την Ελλάδα και την Αίγυπτο για ενεργειακά και άλλα θέματα αποτελεί συμβολή στις προσπάθειες για εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τόνισε ότι ο εντοπισμός υδρογονανθράκων προσφέρεται για διεύρυνση της συνεργασίας των χωρών της περιοχής με οφέλη για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσβλέπουμε, είπε, ότι η τριμερής συνεργασία θα επεκταθεί και με άλλα γειτονικά κράτη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης διευκρίνισε ότι η τριμερής συνεργασία δεν αποτελεί απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η τριμερής κάλεσε τη Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις και να σεβαστεί το δίκαιο της θάλασσας και το διεθνή νόμο. Εκείνο που μας ενώνει, είπε, είναι η Μεσόγειος θάλασσα και αλίμονο αν επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας.

Ο κ. Κασουλίδης επέκρινε παράλληλα την Τουρκία ότι με τις προκλήσεις της αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού. Αν πραγματικά η Άγκυρα επιθυμούσε λύση, είπε ο ΥΠΕΞ, δεν θα προέβαινε στις αχρείαστες αυτές ενέργειες, αναγκάζοντάς μας να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις, αφού ουδείς μπορεί να διαπραγματεύεται υπό την απειλή της ισχύος και των εκβιασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε επίσης ότι οι υδρογονάνθρακες ανήκουν στο κράτος και θα καταμερισθούν σε όλες τις κοινότητες μετά τη λύση του Κυπριακού.

Πηγή: philenews.com
Κ.Π.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης