Η γεώτρηση της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ΕΝΙ-KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, συνεχίζεται κανονικά, παρά τις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος τη Δευτέρα θα έχει στην Αθήνα συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η διεθνής αποδοκιμασία στις τουρκικές ενέργειες έχει καταγραφεί και οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν» είπε και διερωτήθηκε: «Είναι αρκετό για να σταματήσει την Τουρκία;».
 
«Πιθανώς ναι, πιθανώς όχι» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απολογήθηκε στην Τουρκία για τις αλήθειες που ανέφερε στο Χάρβαρντ λόγω των συγκυριών του παρόντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μετάβασή του στην Αθήνα ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ένας συντονισμός των διπλωματικών κινήσεων σε αυτήν τη φάση, να εξεταστούν ποια περαιτέρω μέτρα θα χρειαστούν στην περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης, καθώς επίσης και κάποιες άλλες ενέργειες που θα υποδηλώνουν την κοινή θέση Αθήνας και Λευκωσίας προς αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο Κύπριος υπουργός διαβεβαίωσε ότι γίνονται πολλές παρασκηνιακές κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στο «αυστηρό διάβημα», όπως το χαρακτήρισε, στο οποίο προέβη η Ρωσία προς την Άγκυρα και για το οποίο εξέφρασε ικανοποίηση.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης