Εάν οι όροι επίλυσης του Κυπριακού είναι ευνοϊκοί και το πλαίσιο επίλυσης του τεθεί σωστά, υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών, η Άγκυρα θα στηρίξει την διαδικασία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. Πρόσθεσε ότι με βάση το πλαίσιο αυτό οι δύο κοινότητες θα έχουν ίσα δικαιώματα, οι Τουρκοκύπριοι θα τυγχάνουν μεταχείρισης ως ίσοι υπήκοοι και θα μπορούν να κάνουν χρήση των πολιτικών και οικονομικών τους δικαιωμάτων.

Ο Καλίν είπε ακόμη πως ενόσω δεν επιλύεται το Κυπριακό, η ανατολική Μεσόγειος εξακολουθεί να παραμένει πρόβλημα. Σχολιάζοντας την τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό στο Βερολίνο, ο Καλίν είπε ότι «η δική μας θέση από την αρχή είναι πως διαπραγματεύσεις ανοιχτού τέλους δεν θα φέρουν αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαπραγματεύσεις έγιναν την τελευταία φορά στο Κραν Μοντάνα. Όλοι γνωρίζουν την δική μας συμβολή εκεί και των Τουρκοκύπριων. Και τα Ηνωμένα Έθνη γνωρίζουν πολύ καλά. Και οι ίδιοι το λένε ότι οι Ελληνοκύριοι πλευρά σε αυτό το θέμα είχαν αδιάλλακτη στάση.

Κατά τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, δεν είναι δυνατόν να φτάσει κάποιος σε άλλο αποτέλεσμα συζητώντας ξανά τα ίδια πράγματα και χάνοντας χρόνο.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης