Η τουρκική πολιτική έχει συνέχεια, δεν έχει αλλάξει, δηλώνει ο Κύπριος πολιτικός Ιωάννης Κασουλίδης στη συνέντευξή του στο IBNA (Independent Balkan News Agency).

Σε σχόλιό του για τις επερχόμενες κάλπες στην Τουρκία, επισημαίνει: «Οι Κεμαλιστές είναι πολύ χειρότεροι από τους ισλαμιστές -ακόμα και εκείνους που κλίνουν προς τον φασισμό-, επειδή η δική τους ιδεολογία δεν είναι συμφέρουσα ούτε για την Ελλάδα αλλά ούτε και για την Κύπρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο Κυπριακό, εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η λύση θα επέλθει μόνο αν ειλικρινά επιλυθεί το ζήτημα της ασφάλειας. Αν, δηλαδή, με την κατάργηση των εγγυήσεων, με την κατάργηση των μονομερών δικαιωμάτων και την αποχώρηση του στρατού, η Τουρκία φύγει από την Κύπρο». Πιστώνει, δε, στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη ότι «έκανε σημαντικά βήματα».

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με τους βόρειους γείτονές της ο Ι. Κασουλίδης σημειώνει κατ’ αρχάς ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του φίλου του, όπως τον χαρακτηρίζει, Νίκου Κοτζιά, και προσθέτει: «Εάν η Ελλάδα ξεφορτωθεί τα διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τα ζητήματα όπως του ονοματολογικού ή του αλυτρωτισμού των γειτόνων της Ελλάδας (Σκόπια και Αλβανία), θα είναι σε θέση να επικεντρωθεί στον πιο υπαρκτό κίνδυνο, αυτόν της επιβουλής της Τουρκίας στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο. Όσο ταχύτερα θα επιλυθούν τα άλλα ζητήματα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει η Ελλάδα να στραφεί προς ανατολάς κι εκεί να κοιτάζει. Είναι προς το εθνικό συμφέρον για εμένα να επιλυθούν οι διαφορές με τα Σκόπια και την Αλβανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης