Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, θα είναι υποψήφια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Κ.Σ.Σ.Ε), μετά την παραίτηση, την Παρασκευή, του Ισπανού Πέντρο Αγκραμούντ. Η εκλογή θα γίνει την Δευτέρα, στο Στρασβούργο από την Ολομέλεια της Κ.Σ.Σ.Ε., με μυστική ψηφοφορία.

Η κα Κυριακίδου είναι μέλος του προεδρείου της Συνέλευσης από τον Ιανουάριο του 2016 και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης. Επίσης, ηγείται της αντιπροσωπίας της κυπριακής Βουλής στην Κ.Σ.Σ.Ε από το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανθυποψήφιος της θα είναι ο βουλευτής Eμμανουέλις Ζίνγκερις από την Λιθουανία.

Ο Αγκραμούντ αντιμετώπισε τη δυσπιστία της Κ.Σ.Σ.Ε., μετά την επίσκεψη του στη Συρία μαζί με νομικούς από την Ρωσία, όπου μάλιστα συνάντησε και τον Μπασαρ αλ ‘Ασαντ.

Η επίσκεψη έγινε μέσα Μαρτίου και τον Απρίλιο η Κ.Σ.Σ.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Αγκραμούντ δεν τύχαινε πλέον της εμπιστοσύνης της Συνέλευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κυπρία υποψήφια, Στέλλα Κυριακίδου, εκλέγεται βουλευτής με τον ΔΗΣΥ στην επαρχία Λευκωσίας από το 2006. Είναι Κλινική Ψυχολόγος με σπουδές στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία στο University of Manchester και παιδοψυχολογία στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου. Επίσης, διετέλεσε εκπαιδεύτρια σε θέματα ασθενών με καρκίνο του μαστού και εργάζεται στην Κύπρο και σε ευρωπαϊκές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ασθενών. Μιλά , εκτός από τα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης