Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, βρίσκεται σε επαφές με ηγέτες κρατών στο περιθώριο δεξίωσης που παρέθεσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι και τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Μοχάμεντ Σταγιέχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των επαφών του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε το πρωί της Δευτέρας (1/11) στο χώρο της Συνόδου που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου φιλοξενεί τη Σύνοδο, και από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Αναστασιάδης παρακολούθησε τις Παρεμβάσεις των αρχηγών κρατών κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ενώ η δική του παρέμβαση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης