Συνάντηση με την Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζούλι Φίσερ είχε το απόγευμα Παρασκευής (10/3) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στις επαφές του ΠτΔ με τους πρέσβεις άλλων χωρών: «Μετά βέβαια από τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας, είχε σήμερα την πρώτη συνάντηση με την Πρέσβη των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστός ο ρόλος που διαδραμάτισε ο ίδιος προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ και σήμερα είχαν την ευκαιρία σε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, να συζητήσουν συγκεκριμένες ενέργειες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με Πρέσβεις άλλων χωρών».

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιος τομέας στον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρέσβης των ΗΠΑ εστίασαν κατά τη συνάντηση τους, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπήρξαν βεβαίως, πέραν του τομέα του Κυπριακού ζητήματος, του εθνικού μας θέματος, για τα οποία ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως για συγκεκριμένες ενέργειες σε τομείς όπως είναι και η Οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από επαφές που θα συνεχίσουν να γίνονται και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον Υπουργό Εξωτερικών, θα επιχειρηθεί να δούμε και κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί να υλοποιηθούν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης