«Εκείνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις, αλλά η επίλυση του Κυπριακού και ευελπιστούμε σύντομα η Τουρκία να αντιληφθεί ότι μόνο μέσα στο πλαίσιο της θέσης που περιγράφεται στην Διακήρυξη της Ρώμης μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού», τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε σχόλιο για την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την Διακήρυξη της Ρώμης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στην Κοινή Διακήρυξη της Ρώμης αναφέρεται «η θέση των 7 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι η θέση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυτό που λέει ο ίδιος γενικός γραμματέας, είναι αυτό που πιστεύει η διεθνής κοινότητα σε σχέση με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε πως «όσο πιο νωρίς το αντιληφθεί η Τουρκία, αλλά και κάποιοι κύκλοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, τόσο πιο σύντομα θα φτάσουμε στην επίλυση του Κυπριακού». Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ επεσήμανε «αποδεικνύει τον εκνευρισμό της Τουρκίας για το γεγονός ότι αυτή η θέση αντικατοπτρίζει τη θέση του συνόλου της διεθνούς Κοινότητας αναφορικά με το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης