Το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, με την ευκαιρία των εορτασμών της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2017, οργανώνει διεθνές αρχαιολογικό συμπόσιο, με θέμα «Νέα Πάφος και δυτική Κύπρος: Νέες αρχαιολογικές και ιστορικές όψεις».

Κύριος στόχος του συμποσίου, πέραν της παρουσίασης των νέων πορισμάτων εκ μέρους όλων των επιστημόνων, που εργάζονται στην Πάφο, είναι η μελέτη της εξέλιξης της πόλης και η σχέση της με άλλες πόλεις και αρχαιολογικές θέσεις στη δυτική Κύπρο, από την ελληνιστική περίοδο μέχρι τους πρώιμους μεσαιωνικούς χρόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συμπόσιο θα λάβουν μέρος με ανακοινώσεις 70 διακεκριμένοι επιστήμονες, αρχαιολόγοι και ιστορικοί από τοπικά και διεθνή πανεπιστήμια και ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην επαρχία Πάφου. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν στα ακόλουθα θέματα: η ίδρυση της Νέας Πάφου, η πολεοδομική εξέλιξη της πόλης, οι σχέσεις της Νέας Πάφου με τα περιφερειακά κέντρα της δυτικής Κύπρου, Παλαίπαφο, Αρσινόη και άλλα, η τέχνη και η αρχιτεκτονική, οι νεκροπόλεις, η εξέλιξη της πόλης και της περιοχής κατά τη μεσαιωνική και νεότερη περίοδο.

Το συμπόσιο θα αρχίσει την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 18.00, στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιπάφου στα Κούκλια και θα συνεχιστεί την επομένη, 12 Οκτωβρίου, και μέχρι τις 15 του μηνός στην Παλιά Ηλεκτρική, στην Πάφο, με συνεδριάσεις από τις 08.00 έως τις 19.00.

Οι γλώσσες του συμποσίου είναι η ελληνική και η αγγλική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης