Γίνονται βήματα για να επιστρέψουν οι δύο ηγέτες στο τραπέζι των συνομιλιών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Χρειάζονται δύο να χορέψουν ταγκό και χρειάζεται και θέληση για αμοιβαίο συμβιβασμό, είπε, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να το διευθετήσω εγώ για αυτούς, δεν έχω να παρουσιάσω κάποια μαγική φόρμουλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την παρούσα κατάσταση στις συνομιλίες, είπε ότι επικεντρώνεται στο τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών, υποδεικνύοντας ότι ο ίδιος μπορεί να ενεργήσει ως ένα σημείο.

Επεσήμανε παράλληλα ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι κατά πόσο θα καταφέρουν να έχουν μια «δομημένη διαδικασία» από τη στιγμή που οι ηγέτες θα επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο κ. `Ειντε προσέθεσε ότι «έχουμε μείνει στάσιμοι εδώ και λίγο καιρό» λόγω αυτού του θέματος και «ο ένας περιμένει μια κίνηση από τον άλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή, υποστήριξε, «είναι μια κρίση, που δημιουργήθηκε στην Κύπρο και μπορεί να επιλυθεί στην Κύπρο».

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία, σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε ότι η οποιαδήποτε εξέλιξη στην περιοχή που έχει τη δική της σημασία, περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος, έχει σχέση «ωστόσο αυτό δεν είναι δικαιολογία να μην διεξάγονται συνομιλίες τώρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης