Την πλήρη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και στις προσπάθειες της δεύτερης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και εξέτασαν τρόπους προώθησης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, με έμφαση στην ανάπτυξη του εμπορίου και των οικονομικών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ντιμιτρόφ εξέφρασαν ενδιαφέρον για την κατάργηση της διπλής φορολόγησης μεταξύ των δύο χωρών, το προσεχές διάστημα και για την διοργάνωση επιχειρηματικών φόρουμ σε Σκόπια και Λευκωσία.

Ακόμη, στη συνάντηση εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, το Κυπριακό, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η σημερινή επίσκεψή του κ. Χριστοδουλίδη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψή υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βόρειας Μακεδονίας τον περασμένο Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου έγινε επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, ενώ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης