Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ και ιδιαίτερα το σχόλιό του για «ριψάσπιδες πρόσφυγες».

«Εγώ με τους μετανάστες δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν ήταν λαθρομετανάστες (σ.σ.: εννοώντας όσους έχουν έρθει στη χώρα μας). Ήταν μετανάστες που είχαν πάρει άδεια στη χώρα που πήγαιναν όπως η μητέρα μου κι εγώ» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι πρόσφυγες αυτοί που ήρθαν εδώ, είναι ριψάσπιδες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με πεντακοσάευρα».

«Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από τον Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ομήρου
Λησμόνησε προφανώς ο πολυπράγμων κύριος Σφακιανάκης ότι η Συρία έχει βυθιστεί στο χάος του εμφυλίου. Ξέχασε επίσης ότι οι Σύροι έχουν δικαιώματα, διαθέτουν περιουσίες και επέλεξαν να σωθούν από το μένος του πολέμου, διακινδυνεύοντας την ακεραιότητά τους στο ταξίδι προς την αναζήτηση καλύτερης τύχης, την οποία φυσικά δεν προκάλεσαν οι ίδιοι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη μετάδοση της συνέντευξης και τα σχόλια που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τόσο στα λεγόμενα του Νότη Σφακιανάκη όσο και στην προβολή των «ακραίων θέσεων» του μουσικού από το ΡΙΚ.

«Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από τον Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις Συνέντευξη στον Τ. Τρύφωνος και το ΡΙΚ έδωσε ο καλλιτέχνηςανώτερα!» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ομήρου.

Εξάλλου, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει στη Βουλή το θέμα της προβολής της συνέντευξης. «Η κρατική Τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης. «Είναι γι` αυτόν ακριβώς το λόγο που η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία, γεγονός το οποίο συνειδητά παραγνώρισε το ΡΙΚ παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία», σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι το ΡΙΚ επέμεινε στη προβολή «των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή».

Πατήστε εδώ για το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Το ΑΚΕΛ ζητεί να «κοπεί» η συνέντευξη του Σφακιανάκη για τους πρόσφυγες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης