Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει, για τον νέο κατατρεγμό που δέχεται η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» και οι συντάκτες της, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καθώς και το Γραφείο για την Ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι για πολλοστή φορά ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης, Σενέρ Λεβέντ, διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν. Τώρα, προστίθεται, επιχειρείται για πρώτη φορά να δικαστεί από δικαστήριο της ‘Αγκυρας στην ίδια την Τουρκία για επικριτικά προς το τουρκικό καθεστώς δημοσιεύματα στην «Αφρίκα» τόσο του ιδίου, όσο και του αρθρογράφου Αλί Οσμάν.
«Οι δημοσιογραφικές απόψεις αποτελούν συστατικό κύτταρο της δημοκρατίας. Ούτε διώκονται, ούτε καταδιώκονται, ούτε και ποινικοποιούνται. Η Τουρκία κατακρίνεται διεθνώς για διώξεις και φυλακίσεις εκατοντάδων δημοσιογράφων στην επικράτειά της. Τώρα επεκτείνει προκλητικά αυτή την κατακριτέα και κατάπτυστη συμπεριφορά και εκτός των εδαφών της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι Τουρκοκύπριοι συνάδελφοι και συμπατριώτες, Σενέρ Λεβέντ, και Αλί Οσμάν είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευρωπαίοι πολίτες» επισημαίνει η ΕΣΚ και καλεί τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας «να προβούν σε όλα τα δέοντα μέτρα, προκειμένου οι δύο δημοσιογράφοι να προστατευθούν από την οργή του καθεστώτος Ερντογάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης