Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, με τον αριθμό της λίστας των θυμάτων να ανεβαίνει στα επτά, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικες.

Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ξετυλίγουν σιγά – σιγά το κουβάρι της υπόθεσης των δολοφονιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις λίγες ώρες μετά την ομολογία του 35χρονου «Ορέστη» για τα φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματα που διέπραξε άρχισαν, σύμφωνα με το philenews.com, εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος της 6χρονης Sierra στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αλλά και στην Κόκκινη Λίμνη, όπου υπέδειξε χθες ότι πέταξε τα άλλα τρία θύματά του.

Μέλη της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στη λίμνη. Ο 35χρονος οδηγήθηκε στο σημείο συνοδευόμενος από μέλη του ΤΑΕ.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη εκ νέου στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου έσπευσαν και μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας αλλά και ασθενοφόρο, για προληπτικούς λόγους.

Την ίδια ώρα, μέλη του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης έλαβαν δείγματα του νερού από τη λίμνη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι κατάλληλο για να πραγματοποιηθεί επιχείρηση, ενώ ενημέρωσαν σχετικά την ανακριτική ομάδα για την ποιότητα και το βάθος της λίμνης.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ενημέρωσε τους ανακριτές πως στο νερό της λίμνης εντοπίζονται ίχνη χαλκοπυρίτη και σιδηροπυρίτη.

Η αστυνομία έκανε γνωστό πως οι έρευνες θα αρχίσουν αφού δοθεί το πράσινο φως από την Πυροσβεστική.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενήργησε μια πρώτη αξιολόγηση στο σημείο, προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα για την ανάσυρση των πτωμάτων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το philenews.gr οι έρευνες θα συνεχιστούν και στην Ορούντα, όπου εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χθες άλλο ένα πτώμα γυναίκας κατόπιν των υποδείξεων του 35χρονου. Η ταυτότητά της ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί, αφού ο «Ορέστης» δεν θυμάται αν πρόκειται για γυναίκα από την Ινδία ή το Νεπάλ, ενώ αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή.

Όπως αποκάλυψε ο 35χρονος στρατιωτικός, η «δράση» του άρχισε το 2016 με τη δολοφονία της μητέρας και της κόρης από τη Ρουμανία.

Είναι ο «Ορέστης» serial killer;

Την ίδια ώρα, τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο «Ορέστης», ο αποκαλούμενος serial killer της Κύπρου, ανήκει όντως σε αυτήν την κατηγορία εγκληματιών, εξέφρασε ο καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο ethnos.gr.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η συγκεκριμένη κατηγορία εγκληματιών διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά. «Δεν νομίζω ότι είναι serial killer, πρέπει να το δούμε αν είναι. Πώς προκύπτει αυτό; Όποιος σκοτώνει πέντε ανθρώπους, γίνεται serial killer;» ανέφερε. «Για να έχει εγκληματολογικά την έννοια του serial killer, πρέπει να διαπράττει το έγκλημα συγκεκριμένες ώρες, με τον ίδιο τρόπο, σε συγκεκριμένη μέρα, να έχει συγκεκριμένο θύμα, συγκεκριμένη εμμονή, προκατάληψη ή μίσος» επεσήμανε.

«Ένας serial killer έχει μία συγκεκριμένη προκατάληψη και εμμονή να σκοτώνει συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Υπήρχαν serial killers που σκότωναν μόνο μαύρους, γιατί μισούν τους μαύρους, υπάρχει δηλαδή ένα μίσος φυλετικό, θρησκευτικό, εθνοτικό. Σκοτώνουν μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων είτε γιατί πιστεύουν ότι αυτό είναι θεάρεστο ή ότι έχουν χρέος απέναντι στην πατρίδα τους. Άλλοι πιστεύουν ότι ακούν φωνές. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες του serial killer. Στην περίπτωση, όμως, της Κύπρου δεν είμαστε ακόμη εκεί» πρόσθεσε.

Ο κ. Γιάννης Πανούσης υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις και είναι βασικό να ανακαλύψουν οι Αρχές το κίνητρο του δολοφόνου. «Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε από το ότι οι serial killers δεν σκοτώνουν παιδάκια. Αν σκότωσε ένα παιδί, μπορεί να το σκότωσε γιατί ήταν μάρτυρας στον φόνο της μάνας. Για να πούμε ότι είναι serial killer πρέπει να αποδειχθεί ότι το κίνητρό του είναι να σκοτώνει ξένες γυναίκες. Γιατί αν το κίνητρο ήταν το σεξ ή η εξουσία ή η μαγκιά και ήθελε να αποδείξει κάτι, τότε είναι άλλο πράγμα».

Τέλος, επεσήμανε πως πρέπει να αποδειχτεί «ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος σκότωνε τις Φιλιππινέζες γιατί ήταν Φιλιππινέζες. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τον όρο ”serial killer”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης