Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι το κόμμα του στηρίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη, να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.  

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «δεν πρέπει να αναμένουμε πως θα συναντηθούν οι δυο ηγέτες και θα έχουμε συμφωνία στους όρους αναφοράς». Ωστόσο, ευχήθηκε η συνάντηση στις 26 του μήνα να ανοίξει τον δρόμο της συνεννόησης και να οδηγήσει, μέσα από ένα συμφωνημένο πλαίσιο αρχών και όρων αναφοράς, στην έναρξη του διαλόγου που διακόπηκε μετά το Κραν Μοντανά. Όλοι, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, μπορούμε να συμβάλουμε με τον εποικοδομητικό τρόπο μας – και σημείωσε ότι δεν βοηθούν οι αντιπαραθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, υποστήριξε ότι «εδώ και καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει». Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη ο Ν. Αναστασιάδης με τους χειρισμούς του «δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να απαλλαγεί η Κύπρος από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα, ούτε κατάφερε να εκθέσει την Τουρκία».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης