Πραγματοποιήθηκε άσκηση έρευνας και διάσωσης στην κυπριακή ΑΟΖ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 19:26
Πραγματοποιήθηκε άσκηση έρευνας και διάσωσης στην κυπριακή ΑΟΖ
Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της κυπριακής Αστυνομίας και της φρεγάτας «ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυαγοσωστικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το κυπριακό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος. Το σενάριο της άσκησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η άσκηση ήταν η τρίτη προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2018, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης όχι μόνο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 19:27