Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το ΑΚΕΛ Λεμεσού, μετά και την απόφαση του Δήμου Λεμεσού, να εγκρίνει την ανέγερση μνημείου προς τιμή του αρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-59 στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Όπως αναφέρει η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού, «η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού με την αποχή-ανοχή του Δημάρχου της πόλης και την υπερψήφιση από τα κόμματα ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, ΕΛΑΜ και Συμμαχία Πολιτών συνιστά μέγιστη πρόκληση για τον δημοκρατικό λαό της Λεμεσού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι γνωρίζουν, προστίθεται, «και αν δεν το γνώριζαν όφειλαν να μάθουν, ότι η Λεμεσός υπήρξε πόλη της Αντίστασης και της Δημοκρατίας. Έδωσε ήρωες στον αγώνα κατά της εγκληματικής δράσης της ΕΟΚΑ Β και του Γρίβα. Η Λεμεσός, υπήρξε η πόλη που υπερασπίστηκε την συνταγματική τάξη και τη νόμιμη Κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από τις παράνομες ενέργειες της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β που είχε ως αρχηγό τον ολετήρα της Κύπρου Γρίβα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας, «43 χρόνια μετά, ο Κυπριακός λαός ζει και βιώνει ακόμα τις συνέπειες του δίδυμου εγκλήματος του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Ο δημοκρατικός λαός της Λεμεσού δεν ανέχεται την απονομή τιμών στον γνωστό Χίτη και κοινό εγκληματία της Κύπρου και αποτελεί ντροπή γι’ αυτούς που έλαβαν ή διευκόλυναν την λήψη της απόφασης. Ο Γρίβας με την εγκληματική του δράση είναι στην συνείδηση του λαού κοινός προδότης. Η σημαία της Τουρκίας στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο μας θυμίζει καθημερινά τον βίο και την πολιτεία του».

Τέλος, καλούν όλους τους «προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Λεμεσού» σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 η ώρα 6.00 μμ στην Πλατεία Διοικητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης