Νέα εποχή στην επικοινωνία εγκαινιάζει το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, αναβαθμίζοντας την ψηφιακή παρουσία του και τη χρήση των νέων μέσων που προσφέρονται για την άσκηση ψηφιακής διπλωματίας.

Με δεδομένο ότι η ψηφιακή διπλωματία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εξέλιξης της παραδοσιακής διπλωματίας με σύγχρονα μέσα, το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε βήματα στον τομέα, κάνοντας χρήση των νέων, δυναμικών τρόπων επικοινωνίας, όπως είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις επόμενες εβδομάδες τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και οι διπλωματικές αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό θα αναβαθμίσουν ή θα εγκαινιάσουν την παρουσία τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ψηφιακή διπλωματία του Υπουργείου Εξωτερικών αναβαθμίζεται διά της οπτικής ανανέωσης και ουσιαστικής αναβάθμισης της παρουσίας του υπουργείου σε Facebook και Twitter, αλλά και μέσω, εκεί όπου δεν υπάρχουν, της λειτουργίας σελίδων και λογαριασμών των διπλωματικών αποστολών της Δημοκρατίας στο εξωτερικό σε Facebook και Twitter.

Σκοπός είναι οι ενέργειες αυτές να φέρουν το Υπουργείο Εξωτερικών πιο κοντά στους πολίτες και ειδικότερα τους νέους, να εγκαινιάσουν έναν διαδραστικό διάλογο για την εξωτερική πολιτική και παρουσία της Κύπρου στον κόσμο και να ενισχύσουν τη διπλωματική συμμετοχή της Κύπρου στα διεθνή δρώμενα και εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης