Αντί να συζητούμε για διορισμό ειδικού, προσωπικού ή άλλως πως απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ από τρίτες ή άλλες χώρες, αυτό τον ρόλο θα αναλάβει ο ΓΓ δια αντιπροσώπων που υπηρετούν τα ΗΕ, δια αξιωματούχων των ΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Επενδύσεων, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κληθείς να αναφερθεί στις προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη που επέδωσε στον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ Μίροσλαβ Γιέτζια την Παρασκευή, που έγινε μετά τη συνάντηση του κ. Γιέτζα με τον Πρόεδρο, είπε ότι «κατά την πρωινή συνάντηση δεν ελέχθη το παραμικρό, πώς δηλαδή, είτε τα Ηνωμένα Έθνη, είτε ο Βοηθός ΓΓ είχαν υπόψη τους τις όποιες προτάσεις από πλευράς κ. Τατάρ. Συνεπώς, ούτε και εμείς. Και μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει γνώση το τι περιέχουν. Αναλόγως του περιεχομένου θα είναι και η δική μας απάντηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τη συνάντηση του με τον κ. Γιέτζια και αν έχει μεταφέρει αυτά ήθελε, ο Πρόεδρος είπε «και βεβαίως μετέφερα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα ενεργούν στην προσπάθεια να δημιουργήσουν συνθήκες επανένωσης του διαλόγου δια της Γενικής Γραμματείας, δηλαδή είτε του συγκεκριμένου αξιωματούχου, είτε άλλων που εκπροσωπούν τον ΓΓ και δεν χρειάζεται διορισμούς.

Ας ευχηθούμε ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα συνειδητοποιήσουν, και η Τουρκία ιδιαιτέρως που κατευθύνει τους Τουρκοκύπριους, ότι είναι προς όφελος όλων η πορεία προς εξεύρεση μιας λύσης, στη βάση πάντα των ψηφισμάτων των ΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας, του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι για το θέμα διορισμού ειδικού απεσταλμένου, ο Πρόεδρος είπε «επαναλαμβάνω, αντί να συζητούμε για διορισμό ειδικού, προσωπικού ή άλλως πως απεσταλμένου του ΓΓ από τρίτες ή άλλες χώρες, αυτό τον ρόλο θα αναλάβει ο ΓΓ δια αντιπροσώπων που υπηρετούν τα ΗΕ, δια αξιωματούχων των ΗΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης