Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης παρουσίασε το βιβλίο του «Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Σύνταγμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, στελέχη της Αριστεράς και μέλη της λατινοαμερικανικής κοινότητας που ζουν στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο παρουσιάζει σημαντικά γεγονότα της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής, όπως είναι η αριστερή στροφή που έκαναν πολλές χώρες στην ευρύτερη περιοχή, η πολιτική διαδρομή του ηγέτη της «Μπολιβαριανής Επανάστασης» στη Βενεζουέλα Ούγο Τσάβες, το ξεχωριστό λατινοαμερικανικό πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης γνωστό ως «ποπουλισμός», η δράση των ένοπλων κινημάτων, οι λεγόμενες «πτήσεις θανάτου» που χρησιμοποίησαν οι λατινοαμερικανοί δικτάτορες για την εξόντωση των αντιφρονούντων και η περίοδος διακυβέρνησης του προέδρου Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο στο Περού (1968-1975), ο οποίος ήταν μέντορας του Ούγο Τσάβες και θείος του συγγραφέα που κατάγεται από Το Περού.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, ενώ για το βιβλίο μίλησαν η θεσμική οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη και η δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 309 σελίδες του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, περιλαμβάνεται η συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος ο Ούγο Τσάβες στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη στο Καράκας το 2010, όπου αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην επιθυμία του να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Στο βιβλίο μέσα από συνεντεύξεις, ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποτυπώνεται ο «μαγικός ρεαλισμός» της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής.

Μετά τις ομιλίες το μουσικό γκρουπ ΠΕΡΟΥ ΙΝΚΑ από το Περού ερμήνευσε κομμάτια από τη Λατινική Αμερική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης