Το όνομα του είναι συνώνυμο της αγωνίας – δηλαδή της αριστοτεχνικής, που προκαλεί ρίγη στη σπονδυλική στήλη και σάστισμα στα μάτια, συγκλονιστικής, σοκαριστικής, βασανιστικής, αγωνίας.

Με θριάμβους όπως τα θρίλερ «Rebecca», «Vertigo» και «Psycho», ο Άλφρεντ Χίτσκοκ (1899-1980) δημιούργησε ένα νέο επίπεδο κινηματογραφικής ίντριγκας και φόβου μέσω προσεκτικού ρυθμού, λεπτότητας και υποκειμενικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναδικότητα του Άγγλου σκηνοθέτη και κινηματογραφικού παραγωγού επισημαίνεται από τον Παλ Ντάνκαν στη σύνοψη του βιβλίου του με τίτλο «Alfred Hitchcock. The Complete Films» και θέμα τη ζωή και την καριέρα του που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Taschen.

Στο βιβλίο υπάρχουν λεπτομέρειες για καθεμία από τις 53 ταινίες του Χίτσκοκ, φωτογραφίες του από τα κινηματογραφικά γυρίσματα και απ’ όλες τις σύντομες έκτακτες εμφανίσεις του σε φιλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πολ Ντάνκαν είναι ιστορικός κινηματογράφου και στα έργα του συμπεριλαμβάνονται The James Bond Archives (Τα Αρχεία του Τζέιμς Μποντ), The Charlie Chaplin Archives (Τα Αρχεία του Τσάρλι Τσάπλιν), The Godfather Family Album (Το Οικογενειακό Άλμπουμ του Νονού) καθώς και εκδόσεις για είδη ταινιών και κινηματογραφικές αφίσες.

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ που ήταν υπεύθυνος για μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου ποτέ δεν κέρδισε Όσκαρ, παρόλο που ήταν υποψήφιος πέντε φορές για το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Rebecca, 1940, Lifeboat 1944, Spellbound 1945 , Rear Window 1954 και Psycho 1960.

Το βιβλίο «Alfred Hitchcock. The Complete Films» θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου από τον οίκο Taschen.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης