Ένα παιδικό βιβλίο πολύ «διαφορετικό» για παιδιά μεγαλύτερα των 10 ετών. Διαφορετικό για πολλούς λόγους…Κι ένας από αυτούς το γεγονός ότι ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας επένδυσε μουσικά το βιβλίο με ευαισθησία και ευρηματικότητα.

Η παιδαγωγός Ελευθερία Κουρούπη έγραψε δέκα μικρές αυτοτελείς ιστορίες σχετικές με το μήλο αρχίζοντας από το μήλο της Αφροδίτης και καταλήγοντας στο δαγκωμένο μήλο του υπολογιστή Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καλλιτέχνης Εικονογράφος Λαυρέντης Χωραΐτης φιλοτέχνησε ιδανικά το βιβλίο κάνοντας το τόσο ελκυστικό οπτικά και αισθητικά ώστε να απευθύνεται σε «μικρά και μεγάλα παιδιά»!!!

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD στο οποίο ο Αφηγητής Σπύρος Κλείσσας συνδέει αρμονικά την αφήγηση με το τραγούδι από την Νεανική Χορωδία της Λεοντείου Σχολής Ν.Σμύρνης υπό την Διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Εκπαιδευτική Καινοτομία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλος ένας λόγος που κάνει αυτό το παιδικό βιβλίο «διαφορετικό» είναι το γεγονός ότι οι συντελεστές της έκδοσης , εκδηλώνοντας τις παιδαγωγικές ευαισθησίες τους , προτείνουν διαδικασίες που θα συμβάλλουν στην αποκάλυψη ταλέντων και ιδιαίτερων δεξιοτήτων ανάμεσα στους μαθητές – αναγνώστες του βιβλίου.

Συγκεκριμένα προτείνουν σε μαθητές που έχουν ταλέντο στο Γράψιμο να συνεχίσουν το βιβλίο γράφοντας τη δική τους ιστορία και σε συνεργασία με άλλους μαθητές που έχουν ταλέντο στο Σχέδιο η ταλέντο στη Μουσική Σύνθεση να παρουσιάσουν στην ειδική ιστοσελίδα της DIAN μία νέα ολοκληρωμένη ιστορία.

Ειδική επιτροπή θα βραβεύσει τις 10 καλύτερες ιστορίες οι οποίες θα περιληφθούν σε ειδική έκδοση νέου βιβλίου.

Η επικοινωνία μεταξύ των Μαθητών για ανάπτυξη συνεργασιών μπορεί να γίνει μέσα από ειδική διαδικτυακή εφαρμογή των εκδόσεων DIAN.

Λεπτομέρειες στην τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Τον γενικό συντονισμό της εκπαιδευτικής διάστασης της έκδοσης έχει ο Πάνος Μήλιος, Εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διάφορες Χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες:
 
DIAN τηλ.210 8253933 email pmdian@otenet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης