Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Το zougla.gr βρέθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου στον Ιανό για την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Κλέλιας Χαρίση με τίτλο «Αλλαγή φρουράς» – Change of guard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νιώθω ήδη την επιτυχία στα χέρια μου και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το βιβλίο, αλλά και με το γεγονός ότι φίλοι ήρθαν εδώ κοντά μου να με τιμήσουν με την παρουσία τους, όλοι αυτοί οι σημαντικοί αξιόλογοι καλλιτέχνες, γιατί αυτό το βιβλίο για μένα σημαίνει πολλά. Είναι το πιο ώριμό μου και βγήκε μέσα από τη συνείδησή μου, με την ευχή για μία νέα δυναμική αλλαγή φρουράς στον βηματισμό του νου και της ψυχής των ανθρώπων.

Είμαστε σε μια εποχή που η τέχνη χρειάζεται να μιλήσει μέσω των άλλων τεχνών, αλλά πιο πολύ μέσω της ψυχής μας, γι’ αυτό λοιπόν εύχομαι σε όλους μια δυναμική αλλαγή φρουράς.

Η αλλαγή φρουράς πηγάζει από μέσα μας πάντα, δεν πρέπει να περιμένουμε τον έξω από το περιβάλλον μας για να μπορέσουμε αναζητήσουμε κάποια πράγματα και να προσμένουμε την ελπίδα. Η ελπίδα υπάρχει μέσα στην ψυχή του καθενός μας, είναι το ταξίδι για την Ιθάκη και γι’ αυτό λοιπόν είναι η ασπίδα προστασίας για μένα και για όλους εμάς, λίγο πιο ελαφριά από τα λάθη και λίγο πιο βαριά από την επιθυμία» ανέφερε μεταξύ άλλων η Κλέλια Χαρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Αυτή η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) με τίτλο «Αλλαγή φρουράς» – Change of guard  απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη γραφή, τη «γραφή της ψυχής», και καλεί τους αναγνώστες να κάνουν το ταξίδι της ανάγνωσης, το οποίο θα τους χαρίσει τη χαρά της ανακάλυψης.

Ὁμηρικὰ τὰ Ἔπη τῆς ζωῆς μας, δὲν λέω,
πές μου ὅμως…
ἂν τελικά, ἡ Ἰθάκη εἶναι μέρος τοῦ μύθου,
ἢ ἂν ἡ ἀλήθεια πραγματεύεται τὸν μύθο της,
ἀνάμεσα σὲ Τρωικοὺς πολέμους
Νιάτων-Ἐμπειρίας!

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ στον πρόλογο, «Ἀνάμεσα στὸν μύθο τῆς ἀλήθειας καὶ στὴν ἀλήθεια τοῦ μύθου, κινεῖται ἡ ποίηση τῆς Κ.Χ. καὶ ἡ πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φῶς στὸν ὁρίζοντα τῆς ποίησης».


Κρινιώ Νικολάου – Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Δείτε το  βίντεο με τις δηλώσεις του Πάνου Σόμπολου και του Αλέξη  Κωστάλα:

Το έργο του εξωφύλλου είναι του Νεκτάριου Αποσπόρη. Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει στίχους που μελοποιήθηκαν και ερμηνεύτηκαν από εξαιρετικούς σύγχρονους δημιουργούς, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Κρινιώ Νικολάου, η Τζώρτζια (ΜΠΛΕ), η Ζωή Τηγανούρια, ενώ τη μετάφραση ανέλαβε η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.

Οι εκδόσεις IANOS εκδίδουν τη νέα ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση με τίτλο «Αλλαγή φρουράς – Change of guard».

«Αλλαγή Φρουράς ζητούν τα μάτια μου από τα μάτια της σοφίας..»

Δείτε επίσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης