Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θερμαϊκός» το βιβλίο του Φώντα Ξενιού με τίτλο «Οριακό σημείο». Μια σύγχρονη νουβέλα των µητροπόλεων, ένα σκοτεινό παραµύθι για την απώλεια, για την οργή γύρω και µέσα µας. Με λόγο κοφτό, τραχύ, και άμεσο ο συγγραφέας πλάθει ένα εφιαλτικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν αισθήματα. Σ αυτό το βιβλίο, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα, ο αναγνώστης θα πρέπει να φτάσει στο τέλος, για να ανακαλύψει αν υπάρχει τουλάχιστον ελπίδα.

Περιγραφή βιβλίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε µια πόλη εχθρική και αφιλόξενη µια γυναίκα οχυρώνεται πίσω από τη µοναξιά της για να επιβιώσει. Μοναδικό της όνειρο να επιστρέψει κάποια µέρα στη φωτεινή γη της ουτοπίας της. Μια σύγχρονη νουβέλα των μητροπόλεων, ένα σκοτεινό παραμύθι για την απώλεια, για την οργή γύρω και μέσα μας.

Απόσπασμα

Το κτήµα του παππού είναι κατηφορικό. Στα χαµηλά µαζεύονται νερά και σχηµατίζουν µια ρηχή λιµνούλα που µόλις χωράει το πέλµα. Μια άνοιξη που ζεµατούσε ο ήλιος, πέρασα κάτω απ’ τον ξύλινο φράχτη για να εξερευνήσω τα µυστικά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυµάµαι ακόµη την αύρα της αιωνιότητας καθώς περπατούσα για πρώτη φορά ελεύθερη. Κάθε βήµα ιερό, κάθε σπιθαµή γης κι ένα παρθένο βασίλειο. Στην επιφάνεια του νερού γυρίνοι είχαν βγει περίπατο, γιόρταζαν γιατί κανείς τους δεν θα γινόταν πρίγκιπας ποτέ.

Όπου κι αν κοίταξα φως κι ο ορίζοντας άπειρος κι ανέπαφος απ’ τα σηµάδια που αφήνουν πίσω οι ανθρώπινες γενιές.

Έφτασε ο καιρός. Πρέπει να φύγω.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
 

Ο Φώντας Ξενιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε αγγλική φιλολογία, ασχολήθηκε όμως με τη μουσική, αρχικά ως μέλος συγκροτημάτων, και μετά ως ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός και δημοσιογράφος. Ήταν συνθέτης και ενορχηστρωτής της αθηναϊκής μπάντας «Alive She Died», των οποίων η διασκευή στο She’s Lost Control των Joy Division επιλέχτηκε από την Gucci για την παγκόσμια καμπάνια ρούχων 2016-2017 τριάντα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία! Ως ηχολήπτης εργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και συγκροτήματα, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν υπεύθυνος ήχου του αθλητικού συγκροτήματος Ελληνικού (Hellenic Complex). Εργάστηκε ως δημοσιογράφος για μια δεκαετία στο περιοδικό Ήχος των Τεχνικών εκδόσεων, ως ειδικός των νέων ρευμάτων της ηλεκτρονικής μουσικής

Τιμή: 11.00€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης