Στενή και αποδοτική η συνεργασία του συγγραφέα, στιχουργού και καλλιτεχνικού διευθυντή του ogdoo.gr Κώστα Μπαλαχούτη με τις εκδόσεις Μένανδρος – Αλκυών.

Μαζί μετρούν τέσσερις επίσημες βιογραφίες (πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή των ίδιων των καλλιτεχνών ή της οικογένειάς τους, όπως συνέβη με την περίπτωση του Στράτου Διονυσίου) καρπός της πολύχρονης έρευνας και μελέτης του συγγραφέα για το ελληνικό τραγούδι, τα πρόσωπα και την ιστορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βιογραφίες των Χρήστου Νικολόπουλου, Μιχάλη Μενιδιάτη, Γιώργου Μαργαρίτη και Στράτου Διονυσίου απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια και κριτικές.

Ο Μπαλαχούτης μέσα από αυτές αποτυπώνει την πορεία των καλλιτεχνών, τις συνεργασίες και απόψεις τους για τους συναδέλφους τους και το ίδιο το τραγούδι και μαζί τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα που συνδέονται άμεσα με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Εποχές ολόκληρες «παρουσιάζονται» και «υπογραμμίζονται» μέσα από τα τραγούδια, τους τόπους και τους τρόπους έκφρασής τους. Άλλωστε είμαστε ένας λαός που, όπως λέει συχνά και ο ίδιος ο Μπαλαχούτης, «απ’ την κούνια μέχρι και το μνήμα με τραγούδια… πηγαίνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο συγγραφέας θα βρεθεί στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο και στο περίπτερο 195 των εκδόσεων Μένανδρος – Αλκυών, όπου από τις 11 έως και τη 1 το μεσημέρι, θα υπογράψει τα βιβλία του και θα συνομιλήσει με τους φίλους αναγνώστες του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης