Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα και όσοι θέλουν να τον δουν και να τον ακούσουν από κοντά θα έχουν την ευκαιρία στην παρουσίαση των δύο τελευταίων βιβλίων του που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων Υπερμαραθωνοδρόμος και Ο Δρόμος προς τη Σπάρτη του Κωνσταντίνου Καρνάζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θρύλος των υπεραποστάσεων λίγες μέρες μετά τη δεύτερη συμμετοχή του στο Σπάρταθλον θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Παπαδογιάννη για τα βιβλία του -Υπερμαραθωνοδρόμος και Ο Δρόμος προς τη Σπάρτη- για το τρέξιμο, τη διατροφή, την ψυχολογία και τα κίνητρά του και φυσικά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 19:00.

Υπερμαραθωνοδρόμος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελληνοαμερικανός θρύλος των υπεραποστάσεων και συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης έχει σπρώξει το σώμα και το πνεύμα του σε αδιανόητα όρια.

Έχει τρέξει συνεχόμενα 563 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί με περισσότερους από 13 μαραθωνίους, χωρίς ύπνο, σε τρεις ημέρες. Έχει διασχίσει την Κοιλάδα του Θανάτου με το θερμόμετρο να δείχνει 49°C και έχει τρέξει μαραθώνιο στο Νότιο Πόλο στους -40°C.

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα κατορθώματά του έτρεξε 50 μαραθωνίους, σε 50 πολιτείες των Η.Π.Α., σε 50 συνεχόμενες μέρες. Ολοκλήρωσε τη δοκιμασία του με το μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, στον οποίο τερμάτισε σε τρεις ώρες ακριβώς!

To περιοδικό Time τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους «100 Πιο Επιδραστικούς Ανθρώπους του Κόσμου».

Αυτή είναι η ιστορία του.



O Δρόμος προς τη Σπάρτη

Αναβιώνοντας τον άθλο του Φειδιππίδη που ενέπνευσε τον σπουδαιότερο αγώνα δρόμου του κόσμου.

Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης επιστρέφει στη γη των προγόνων του και συνθέτει τρεις διαφορετικές ιστορίες σε μία μοναδική αφήγηση. Αναζητά τις ελληνικές ρίζες του, με τη συνδρομή κορυφαίων ακαδημαϊκών ψάχνει τα ίχνη της αυθεντικής διαδρομής που διένυσε ο Φειδιππίδης και ολοκληρώνει την «αποστολή» του τρέχοντας στο σημαντικότερο αγώνα αντοχής του κόσμου, το Σπάρταθλον.

O Καρνάζης ανατρέχει στα ιστορικά γεγονότα της εποχής του Φειδιππίδη και αποτίει φόρο τιμής στον αγγελιοφόρο αναδεικνύοντας τον υπεράνθρωπο άθλο του. Στην προσπάθειά του να μπει στο μυαλό και στο σώμα του ήρωά του τρέχει τα 245 χιλιόμετρα της διαδρομής του Σπάρταθλου καταναλώνοντας μόνο τροφές που θα μπορούσε να έχει κι εκείνος στη διάθεσή του το 490 π.Χ. (σύκα, ελιές, παστέλι, καπνιστό κρέας και νερό).

Ο Δρόμος προς τη Σπάρτη προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στον τρόπο σκέψης και στα κίνητρα που επιστρατεύει ο Καρνάζης κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης και προσωπικής πρόκλησης της ζωής του (μέχρι σήμερα). Οι ιστορίες από τους ανθρώπους και τους τόπους που συναντά εναλλάσσονται με τις συναισθηματικές, πνευματικές και σωματικές δυσκολίες που οφείλει να αντιμετωπίσει για να φτάσει στον τερματισμό. Η εμψυχωτική (περι)γραφή του σίγουρα θα γοητεύσει και θα εμπνεύσει τους αναγνώστες, είτε τρέχουν μεγάλες αποστάσεις είτε δεν τρέχουν καθόλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης