Με μότο «Ιδέες, άνθρωποι, θεοί/κυκλοφορούν με μάσκες», ο Κώστας Μαρδάς παρουσιάζει από τις εκδόσεις «Καμπύλη» το τρίτο ποιητικό του έργο, με τίτλο «Και τι είν’ ωρέ ο θάνατος / μπρος στην ασυμμετρία;».

Πρόκειται για ποιήματα με θεματολογία την «πανδημία» των αιωνίων: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Έρωτας, Ιδεολογίες, Θρησκείες, Προδοσία, Φθόνος, Θάνατος, Δημιουργία, μέσα όμως από τη φόρμα του παραδοσιακού ανομοιοκατάληκτου δεκαπεντασύλλαβου και με ένα λεξιλόγιο βαρύτιμο, αλλά και μοντέρνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφθεγματικά, χρησμικά, σαρκαστικά, λυρικά και λογχοειδή διαμηνύματα, που είναι σαν να προβοκάρουν ρυθμικά τα λογής θέσφατα, μα και τα αναπάντητα.

Είναι ένα ποιητικό εγκόλπιο, διαπνεόμενο από μαχητικό πεσιμισμό, σε δεκαπέντε συλλαβές ανά επίγραμμα.

Ο Κώστας Μαρδάς, συμπληρώνοντας μια 35χρονη θητεία στην έντυπη και τηλεοπτική δημοσιογραφία, συγγραφέας οκτώ πολιτικών βιβλίων, με κορυφαίο το «Αλέξανδρος Παναγούλης – Πρόβες Θανάτου», μέσα από την τρίτη ποιητική του συλλογή, υπογραμμίζει την παρουσία του στον απαιτητικό χώρο της σημερινής ελληνικής ποίησης, χάρις στο εντελώς προσωπικό – ιδιότυπο ύφος του, που διαχέεται και στα προηγούμενα ποιητικά του έργα «Αθήνα με Θολό Ποτάμι» (‘Αγκυρα, 2009) και «Γυμνή Θεολογία» (Βακχικόν, 2016).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης