NIKH TAΓΚΑΛΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” .

Είναι ένα ποιητικό λεύκωμα. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες γυναικών σε όλες τις ηλικίες από τον εξαίρετο φωτογράφο Νίκο Νικόπουλο και κείμενα που πατούν πάνω σε αυτές . Τα θέματα άκρως κοινωνικά που έχουν να κάνουν με την βία, την προσφυγιά, την μητρότητα αλλά και γενικά το ρόλο της γυναίκας. Το βιβλίο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και τα έσοδα θα πάνε στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τον Εκδοτικό Οίκο GROTESQUE του Ομίλου ΕΛΚΥΣΤΗΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πείτε μας πως γεννήθηκε η ιδέα.

Η Ιδέα αυτή ή όνειρο αν θέλετε, καρφώθηκε μέσα στο μυαλό μου πριν δυόμιση περίπου χρόνια και δουλεύουμε πάνω σε αυτό δύο χρόνια. Ήταν πολύ χρονοβόρα η συλλογή των φωτογραφιών λόγω του ότι είχα πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου αλλά το ίδιο δύσκολο ήταν –δυστυχώς- να βρεθεί ένας εκδοτικός οίκος που να θέλει να δουλέψει για φιλανθρωπικό έργο. Νιώθω πολύ τυχερή γιατί το έχει αναλάβει μια ομάδα ανθρώπων που πραγματικά βλέπουν το βιβλίο σαν προσφορά και όχι μόνο σαν κέρδος και δουλεύουν πάνω σε αυτό με πολύ όρεξη αλλά και όραμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλανθρωπικό έργο και τα έσοδα στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πειραιά. Γιατί;

Πρώτον γιατί κάποτε μπήκα στη θέση αυτών των γυναικών, εγώ είχα την οικογένειά μου να με στηρίξει και να με βοηθήσει όμως υπάρχουν –δυστυχώς- και γυναίκες που δεν έχουν κανέναν άλλον στον κόσμο και –ευτυχώς- υπάρχουν αυτοί οι ξενώνες. Είμαι Πειραιώτισσα και για μένα είναι σημαντικό να προσφέρω στο Δήμο μου. Θα περάσουν τα χρόνια και θέλω κοιτώντας πίσω να δω ότι έχω υπάρξει – έστω – και λίγο χρήσιμη στην κοινωνία, να δω ότι έχω προσφέρει μέσω των βιβλίων που αγαπώ, να δω ότι όσα χρόνια έγραφα, έγραφα όχι μόνο για μένα και για να πουλήσω βιβλία αλλά και για να χαρίσω λίγη από τη δική μου ευτυχία γράφοντας και σε άλλους ανθρώπους.

Προσδοκίες για αυτό το βιβλίο.

Πολλές, μεγάλες αλλά συγχρόνως απλές. Να μην υπάρξει γυναίκα που να μην αποκτήσει αυτό το βιβλίο αλλά και άνδρας που να μην το δωρίσει σε μια γυναίκα. Αυτό το βιβλίο –λόγω του σκοπού του- δεν ανήκει μόνο στους συντελεστές του αλλά σε όλους μας. Σε όλες τις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να τις βοηθήσουν.

Μια ευχή για το τέλος;

Nα έρθει εποχή που οι Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών θα είναι άδειοι. Όχι γιατί δεν βοηθάει ο εκάστοτε Δήμος αλλά γιατί δεν θα υπάρχουν κακοποιημένες γυναίκες. 

Πηγή: eretikos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης