Tα μέλη του συγκροτήματος Green Day έγραψαν συλλογικά βιβλίο με τίτλο «Last of the American Girls».

Το βιβλίο που εικονογράφησε ο σκιτσογράφος Φρανκ Καρούζο, θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου από την Dey Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τίτλο το τραγούδι «Last of the American Girls» από το άλμπουμ «21st Century Breakdown» το βιβλίο περιγράφεται ως «εμπνευσμένος φόρος τιμής και εγχειρίδιο για την κάθε γυναίκα επαναστάτρια που αρνείται να συνθηκολογήσει» σύμφωνα με δήλωση του εκδότη. Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, αλλά το βιβλίο διαφημίζεται ως εγκώμιο στα «κορίτσια αληθινές επαναστάτριες» μία άλλη αναφορά σε τραγούδι, συγκεκριμένα στο «She’s a Rebel» από το άλμπουμ «American Idiot».

Ο αρχηγός και τραγουδιστής της ροκ μπάντας, Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ δήλωσε στο Blunt ότι το τραγούδι «Last of the American Girls» γράφτηκε αρχικά για τη σύζυγό του. «Τότε άρχισα να μπαίνω περισσότερο στις δικές μου πεποιθήσεις – σε οτιδήποτε από ένα μικρό βιβλίο συνωμοσίας ή να παίζω δίσκους βινυλίου ή κάτι τέτοιο», εξήγησε. «Είναι σαν ένα ενδυναμωτικό είδος υπόγειου τρόπου ζωής, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια νέα εποχή που έρχεται με τον τρόπο που όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε». Το τραγούδι ήταν ένα από τα κομμάτια του «21st Century Breakdown» που προστέθηκαν στη μεταφορά του «American Idiot» στο Μπρόντγουεϊ σε μιούζικαλ.

Ο Φρανκ Καρούζο έχει συνεργαστεί με άλλους μουσικούς στο παρελθόν, εικονογράφησε το βιβλίο του Μπρους Σπρίνγκστιν «Outlaw Pete» και ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού βίντεο «Dawned on Me» των Wilco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο θα είναι το πρώτο πρότζεκτ των Green Day από το άλμπουμ «Revolution Radio» του 2016.

Το 2017 κυκλοφόρησαν τη δεύτερη συλλογή τους με τίτλο «The God’s Favorite Band», στην οποία συμπεριέλαβαν το νέο τραγούδι «Back in the USA» μαζί με μία καινούρια εκδοχή του «Ordinary World» από το άλμπουμ «Revolution Radio» που ερμηνεύουν μαζί με την τραγουδίστρια της κάντρι, Μιράντα Λάμπερτ.

Μέσω του Instagram Live τον Δεκέμβριο, ο Άρμστρονγκ επιβεβαίωσε ότι γράφει νέα τραγούδια για τους Green Day αν και η μπάντα δεν έχει αποκαλύψει ακόμα άμεσα σχέδια για το μέλλον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης