Η συγγραφέας Γερακίνα Μπουρίκα στο τρίτο της βιβλίο με τίτλο «Φωτιά στο παρελθόν», ταξιδεύει τον αναγνώστη στο λαβύρινθο ενός κόσμου γεμάτου πάθη, μίση, έρωτες, σκοτάδια, ίντριγκες αλλά και μεγαλειώδη ανθρώπινα συναισθήματα.

Όλα ξεκινούν από ένα ερωτικό τρίγωνο, καταδικασμένο όμως να καταλήξει σε ανθρώπινο δράμα. Δύο γυναίκες θα βρεθούν απέναντι η μία στην άλλη, η μία σκληρή και αδυσώπητη η άλλη αδύναμη και τρυφερή. Το ιερό τους δισκοπότηρο είναι ένας άντρας που η μία θέλει να κρατήσει, η άλλη όμως τον έχει ερωτευτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκαετία του εβδομήντα, πέτρινα χρόνια για τους περισσότερους Έλληνες αλλά όχι για την Ισμήνη, μια μοιραία γυναίκα της αθηναϊκής ελίτ, ένα κούγκαρ με σκοτεινή ψυχή έτοιμο να κατασπαράξει όποιον απειλήσει τον γάμο της. Και απέναντί της η Αρετή η καμαριέρα της, ωραία, αθώα, βασανισμένη, ερωτευμένη με το αφεντικό της, τον σύζυγο της Ισμήνης.

Η δαιμονική Ισμήνη στήνει μια θανάσιμη παγίδα στην Αρετή για να την εξοντώσει, και όπως το πέταγμα μιας πεταλούδας στο μακρινό Πεκίνο μπορεί να ταράξει τον κόσμο μας, η παγίδα αυτή φτάνει να σφραγίσει και την ζωή του ανυποψίαστου Φίλιππου χρόνια μετά, στην άλλη άκρη της Ελλάδας.

Και κάπου εκεί ξεκινούν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το Ιψενικό τρίγωνο. Η φωτιά έρχεται και φουντώνει σαν πύρινη λαίλαπα στο παρελθόν. Ένα ερώτημα μένει να απαντηθεί. Τι θα απομείνει όρθιο μετά το φονικό πέρασμά της;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάθαρση έρχεται τελικά όπως στις αρχαίες τραγωδίες. Καταλυτική, αναπόφευκτη και αναπότρεπτη με προάγγελό της το γρίφο που κρύβεται στα λόγια μιας ξεμωραμένης γριάς: «Την έθαψα με τα ίδια μου τα χέρια. Τύλιξα το κορμάκι της σε ένα σεντόνι και την έθαψα στην πίσω αυλή. Κάτω από την λεμονιά μας».
Με έναν μοναδικό συγγραφικό ρεαλισμό, η Γερακίνα Μπουρίκα, «χειρουργεί» ψυχές και χαρακτήρες, συναισθήματα και ανθρώπινα πάθη, δίνοντας ένα αναπάντεχο τέλος στο βιβλίο της που σοκάρει τον αναγνώστη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης