Κείμενα με πρωταγωνίστρια την ίδια την πόλη και τις γειτονιές της ζωντανεύουν μέσα από τις αναμνήσεις τους, στο βιβλίο του Μάκη Προβατά με τίτλο «21 υπέροχοι Έλληνες» (εκδόσεις Athens Voice). Θέατρο, κινηματογράφος, πολιτική, ποίηση, καλές τέχνες, αρχαιολογία, ιστοριογραφία, μουσική, τραγούδι: αυτοί είναι οι χώροι που εκπροσωπούν οι «21 υπέροχοι Έλληνες».

Προλογίζοντας την εκδήλωση της παρουσίασης,( 18/12 στα Public του Συντάγματος), ο Φώτης Γεωργελές, διευθυντής της Athens Voice, είπε ότι το βιβλίο ξεκίνησε από ένα αφιέρωμα που θέλησε να κάνει η εφημερίδα στην Αθήνα για τη δεκαπενταετία της έκδοσης της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μ. Προβατάς, που έκανε τις συνεντεύξεις είπε στην παρουσίαση ότι φαντάζεται όλους εκείνους που συμμετέχουν στον τόμο σε ένα ιδανικό πάρτι, γιατί όλοι μαζί κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Για το βιβλίο, όπως και για την ιστορία και τις ομορφιές της Αθήνας, μίλησαν, ανοίγοντας συζήτηση με τον Μ. Προβατά και τον Γιάννη Μπασκόζο, οι Μαρία Ευθυμίου, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Ζυράννα Ζατέλη, Διονύσης Σιμόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας, Λάκης Παπαστάθης, Τίτος Πατρίκιος, Νίκος Δήμου, Λίνα Νικολακοπούλου, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και Γιάννης Πετρίδης. Όλοι οι ομιλητές της εκδήλωσης συμμετέχουν με συνεντεύξεις τους στο βιβλίο, συγκατοικώντας με τους Νάνο Βαλαωρίτη (έφυγε πρόσφατα από τη ζωή), Σωτήρη Γκορίτσα, ‘Αλκη Ζέη, Γιώργο Καμίνη, Μανόλη Κορρέ, Μιχάλη Μυτακίδη (Active Member), Λευτέρη Παπαδόπουλο, Θεόδωρο Τερζόπουλο, Κώστα Τσόκλη και Σταμάτη Φασουλή.

Ο Μάκης Προβατάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων. Σπούδασε προϊατρική (Pre Med) στο Worcester St. College της Μασαχουσέτης και επέστρεψε για να αποφοιτήσει από την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1999 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές, τα τελευταία εννέα χρόνια στον ΒΗΜΑfm και τώρα στον Athens Voice Radio 102.5. Έχει πάρει πάνω από εκατόν πενήντα συνεντεύξεις για εφημερίδες και περιοδικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης