Η καταγραφή όλων όσων τραγικών και ελπιδοφόρων συνέβησαν στην Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, από το 2009 έως το 2019, που γονάτισαν έναν ολόκληρο λαό και εξευτέλισαν κάθε έννοια δικαίου, αλλά και μια ευαίσθητη ματιά σε όσα καταστρατηγούνται και που αφορούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία.    

Άρθρα, αναλύσεις, αλλά και ποιήματα κατάθεση ψυχής, μας θυμίζουν τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν στην παρακμή, τη διαφθορά, τη σήψη και που παράλληλα καταγράφουν το ζοφερό κλίμα της εποχής των μνημονίων… Την ανεργία, τη βία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, την παιδική θνησιμότητα, το μίσος και τον ρατσισμό, το αυγό του φιδιού που έσπασε και σήκωσε κεφάλι. Ακόμη, όμως, την υπερηφάνεια ενός ολόκληρου λαού, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, το κίνημα των πλατειών και την πολιτική αλλαγή του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μικρό κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κλήθηκε να διαχειριστεί, μέσα από εκβιασμούς, δύσκολες καταστάσεις που άφησε «παρακαταθήκη» η ολέθρια πολιτική των δύο συντηρητικών παρατάξεων. Μέσα από ένα ταξίδι τεσσεράμισι χρόνων με μάχες, νίκες, ήττες και λάθη, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όρθια την ελληνική κοινωνία και της έδωσε ανάσες ζωής. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία και το καράβι να φτάσει στην Ιθάκη!

Καινούριο ταξίδι, όμως, ξεκινά με την Αριστερά εν πλω να επιδιώκει να αναμετρηθεί με το παρελθόν της και να βρει απαντήσεις που θα τη φέρουν στο μέλλον.  

Ένα συγκλονιστικό χρονικό της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα τη δεκαετία 2009-2019, έως την κρίση του κορωνοϊού τους πρώτους μήνες του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης