Μια σειρά από νέες, «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» για όλη τη χρονιά, παρέα με γνωστούς αγαπημένους συγγραφείς και τα βιβλία τους ετοίμασαν για τους κατοίκους των Αθηνών, ο δήμος και το δίκτυο πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν πέρυσι με την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» σχεδιάζονται σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, καλλιτέχνες και χώρους της Αθήνας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με ηλεκτρονική κράτηση (μέχρι 40 άτομα η κάθε διαδρομή). Στόχος είναι να συμμετέχουν οι κάτοικοι σε κάθε γειτονιά της πόλης, να συνδεθούν με το βιβλίο, έχοντας άμεση επαφή με τους συγγραφείς που αναλαμβάνουν τον ρόλο ξεναγού και συνοδοιπόρου στις διαδρομές, αλλά και να συνδεθούν περισσότερο με την ίδια την πόλη, γνωρίζοντάς την καλύτερα μέσα από τις αφηγήσεις, τις ιστορίες της, τα μικρά και μεγάλα μυστικά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη διαδρομή ξεκινά αυτό το Σάββατο, 19 του μηνός, εμπνευσμένη από «Τα μηχανάκια», το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε ο Μένης Κουμανταρέας το 1962, με αφορμή την επανέκδοσή του. Σπουδαστές – ηθοποιοί της Δραματικής Σχολής ”Δήλος” – η Δήμητρα Χατούπη παρεμβαίνουν στη διαδρομή με αναγνώσεις αποσπασμάτων του βιβλίου, που αναφέρονται στα αδιέξοδα που βιώνει ο νεαρός Αναστάσης και στον μάταιο αγώνα του για αναζήτηση εργασίας.

«Οι καλύτερες βόλτες και τα μεγαλύτερα ταξίδια γίνονται με ένα βιβλίο. Σε αυτά τα ταξίδια, ο Δήμος της Αθήνας, θα συνεχίσει να είναι επιβάτης και οδηγός. Θα συνεχίσει να δίνει το δικό του στίγμα σε κάθε δράση που φέρνει όλους μας πιο κοντά στον πολιτισμό, τη φαντασία και τη γνώση. Είναι οι δράσεις που μας χαρίζουν ποιότητα ζωής που τόσο έχουμε ανάγκη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης