Την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 18:00 οι εκδόσεις «Όστρια» παρουσιάζουν στον Ιανό της Αθήνας το βιβλίο του Σπύρου Ρολάκη, με τίτλο «Έρωτας και Σύμπαν» και την ξενόγλωσση-αγγλική έκδοση «Eros and Cosmos». Ένα βιβλίο που αποκρυσταλλώνει τη σύντομη αναφορά στη πεποίθηση ότι ο Θεός είναι δημιουργός, όχι τιμωρός κι ότι ουσιαστικά ο άνθρωπος καθορίζει τη πορεία της ζωής του, με τις επιλογές του και τις πράξεις του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Cafe ΙΑΝΟS (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι:

Φώφη Παπαδημητροπούλου, πρ. διευθ. Υ.Π.Α

Έφη Κιρκιλέση, μεταφράστρια του βιβλίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κώστας Πατούρας, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Φαίη Χρυσοχόoυ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ανθρώπινη ιστορία, η οποία θα μπορούσε να είναι αληθινή ή φανταστική. Θα μπορούσε να είναι και τα δύο. Αρχίζει με απλούς φιλοσοφικούς και δογματικούς στοχασμούς. Την πλάση του κόσμου, την ανθρώπινη φύση, την ύπαρξη των αγγέλων και των δαιμόνων. Αποκρυσταλλώνει τη σύντομη αναφορά του στη πεποίθηση ότι ο θεός είναι δημιουργός, όχι τιμωρός κι ότι ουσιαστικά ο άνθρωπος καθορίζει τη πορεία της ζωής του, με τις επιλογές του και τις πράξεις του. Έχουν γραφεί πολλά βιβλία για την δύναμη του έρωτα και τα θετικά του αποτελέσματα στους ανθρώπους. Τι γίνεται όμως όταν ο έρωτας είναι η αιτία για ακραίες πράξεις που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην καταστροφή τους;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε στον οικισμό Μαχαιρά του νομού Ηρακλείου και διαμένει μόνιμα στην περιοχή Γούβες. Σπούδασε Ηλεκτρονικός και εν συνεχεία Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργαζόταν σαν Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας με συνδικαλιστική δράση στον ευρύτερο κλάδο για 27 χρόνια. Έχει διατελέσει πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Ηρακλείου για 15 χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά ηλικίας 25 και 28 ετών. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή «ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΙΣ» και το βιβλίο «ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΊΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης