Εξήντα συγγραφείς συμμετέχουν στον συλλογικό τόμο «Ο κόσμος του χθες, ο κόσμος του αύριο. Πώς η πανδημία γίνεται έμπνευση», από το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις-ΛΕΑ» και τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 16:00-17:00, στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

«Ήταν Μάρτιος του 2020 κι ο κόσμος ολόκληρος κλείστηκε σπίτι», αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης και προστίθεται: «Απέμεναν τρεις μήνες μέχρι το 12ο Φεστιβάλ ΛEA και, ύστερα από την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων, που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και πρόβλεπαν την παρουσία κοινού, η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ θέλησε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο τις σχετικές με την πανδημία εμπειρίες ορισμένων από τους Ιβηροαμερικανούς και τους Έλληνες συγγραφείς που έχουν συμμετάσχει ή επρόκειτο να συμμετάσχουν το 2020 στο Ιβηροαμερικανικό Λογοτεχνικό Φεστιβάλ της Αθήνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πενήντα τέσσερις συγγραφείς δέχτηκαν την πρόσκληση και μοιράστηκαν τα λογοτεχνικά κείμενά τους, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αδημοσίευτα, για να συμπεριληφθούν σε αυτό το βιβλίο του Φεστιβάλ ΛEA, σε τετράγλωσση έκδοση. Επίσης, συμμετέχουν οι έξι νικητές του Διαγωνισμού Μικροδιηγήματος του Φεστιβάλ ΛEA 2020, με τίτλο «ΛEA στο σπίτι».

Κάποιοι από τους συγγραφείς που υπογράφουν τα κείμενα είναι οι Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες, Λεονάρδο Παδούρα, Χουάν Βιγιόρο, Αντρές Νέουμαν, Λένα Διβάνη, Πέτρος Μάρκαρης.

«Αυτή είναι η ανθολογία ενός έτους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όλων όσων χωρίζουν τον κόσμο του χθες από τον κόσμο του αύριο», καταλήγουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση του βιβλίου θα προβληθεί ζωντανά και με διερμηνεία, μέσω της ιστοσελίδας

https://www.thessalonikibookfair.gr/event/o-kosmos-toy-chtes-o-kosmos-toy-ayrio-pos-i-pandimia-ginetai-empneysi/, με τη συμμετοχή των συγγραφέων Αμάντα Μιχαλοπούλου, Κάλλια Παπαδάκη, Ζοζέ Λουίς Πεϊσότο, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο και της διευθύντριας του Φεστιβάλ «ΛΕΑ», Αδριάνα Μαρτίνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης