Οι εκδόσεις «Οξύ» συνεχίζουν τον φόρο τιμής στον θεμελιωτή της λογοτεχνίας τρόμου με την έκδοση του πέμπτου τόμου των Απάντων του, που περιλαμβάνει τα διηγήματα «Ό,τι Ψιθυρίζει στο Σκοτάδι» και «Ο Απαίσιος Γέρος».

Στο «Ό,τι Ψιθυρίζει στο Σκοτάδι» ο Λάβκραφτ κάνει μια ελαφριά στροφή προς την επιστημονική φαντασία, πιστός φυσικά στον τρόμο και στον «κόσμο» που είχε δημιουργήσει με τη Μυθολογία Κθούλου, φέρνοντας για πρώτη φορά σε γραπτό του τους αποτρόπαιους Μι Γκο από το διάστημα και βουτώντας τους απευθείας στο δικό του, λαβκραφτικό σύμπαν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ιστορία που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1931 στο περιοδικό «Weird Tales» και που συνδυάζει τον τρόμο και τη φαντασία.

Το «Ο Απαίσιος Γέρος» γράφτηκε το 1920 και δημοσιεύτηκε μία χρονιά αργότερα. Τρεις ληστές θα επιχειρήσουν να ληστέψουν τον «Απαίσιο Γέρο» και το σπίτι του. Θα τα καταφέρουν;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις εκδόσεις Οξύ κυκλοφορούν ήδη οι τέσσερεις πρώτοι τόμοι, ενώ η σειρά θα συνεχιστεί με ακόμη δέκα!

Βιογραφία συγγραφέα:

Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1890 στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Εσωστρεφής, φιλάσθενος και λάτρης της λογοτεχνίας –αλλά και της αστρονομίας– από πολύ νεαρή ηλικία, ο Λάβκραφτ πέρασε μεγάλες περιόδους της ζωής του απομονωμένος από τον έξω κόσμο. Άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το γράψιμο λίγο πριν την ενηλικίωσή του και το 1923 άρχισε να δημοσιεύει διηγήματά του στο περιοδικό τρόμου Weird Tales. Κάποτε είπε πως «όλες οι ιστορίες μου βασίζονται στη θεμελιώδη υπόθεση πως οι κοινοί ανθρώπινοι νόμοι και τα ανθρώπινα συναισθήματα δεν έχουν καμιά ισχύ και σημασία στο σύμπαν».

Στοιχεία έκδοσης

Μετάφραση:Μαρία Έξαρχου

Τιμή: €9,90
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούνιος 2021
Αριθμός σελίδων:120
Σειρά: Οξύ
Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ

Κεντρική διάθεση

Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ / Εμπεδοκλέους 28 & Σουρή 20, 12131 Περιστέρι
Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης