Τo Comicdom CΟΝ Athens, το πρώτο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 για την 15η επετειακή διοργάνωσή του. Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται φέτος στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στην Πλατεία Κλαυθμώνος, παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων, με το κέντρο της Αθήνας να φιλοξενεί ένα ανεπανάληπτο τριήμερο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι -όπως πάντα- ελεύθερη, φέτος με την πληρότητα και τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζουν οι ισχύουσες οδηγίες τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους διεξαγωγής του.

Από το πλούσιο φετινό πρόγραμμά μας ξεχωρίζουν τα παρακάτω highlights. Μην χάσετε:

Την Κεντρική Διεθνή Έκθεση ΣΚΕΨΟΥ ΜΠΛΕ, ΣΚΕΨΟΥ ΣΤΡΟΥΜΦ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πασίγνωστα μπλε πλασματάκια που μεγάλωσαν γενιές και αγαπήθηκαν μέσα από τα κινούμενα σχέδια, τα comics και τις ταινίες αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην pop κουλτούρα, συστήνονται ξανά μέσα από σειρά πάνελ που αφηγούνται την καταπληκτική διαδρομή τους στον χρόνο, σελίδες comics και συναρπαστικά memorabilia. Η έκθεση παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την IMPS, εταιρεία διαχείρισης των δικαιωμάτων των Στρουμφ, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα.

Τις τσεχικές εκθέσεις 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΕΧΙΚΑ COMICS και 12 ΚΟΣΜΟΙ. Στην πρώτη ξεδιπλώνεται η πλούσια ιστορία και ποικιλία των τσεχικών comics και η εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, ενώ στη δεύτερη γνωρίζουμε τους σημαντικότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων.

[Για να μπορέσει περισσότερος κόσμος να απολαύσει με ασφάλεια τις εκθέσεις «ΣΚΕΨΟΥ ΜΠΛΕ, ΣΚΕΨΟΥ ΣΤΡΟΥΜΦ», «100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΕΧΙΚΑ COMICS» και «12 ΚΟΣΜΟΙ» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, εκτός από το τριήμερο του Comicdom CON Athens, οι γκαλερί είναι επισκέψιμες και 6 – 9 Σεπτεμβρίου, 12:00-20:00.]

Την υπαίθρια γιορτή της Πλατείας Κλαυθμώνος, με σύσσωμη την ελληνική σκηνή comics (περισσότεροι από 100 δημιουργοί, εκδοτικές και καταστήματα) να υποδέχεται το κοινό στο Bazaar και τα Artists και Self-Publishers Alleys, με πολυαναμενόμενες νέες και παλαιότερες εκδόσεις και merchandise.

Τις προβολές δύο από τα πλέον απολαυστικά επεισόδια των Στρουμφ!  

Στο επεισόδιο Η ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ (Σάββατο 16:30) την πρώτη εμφάνιση της αγαπημένης ηρωίδας, ο Δρακουμέλ δίνει ζωή στο όπλο που θα καταστρέψει τα Στρουμφάκια κατακτώντας τις καρδιές τους, αλλά και τις δικές μας, ενώ στο επεισόδιο ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Κυριακή 14:30), ο Παπαστρούμφ διηγείται στα Στρουμφάκια μια ιστορία, για να τους δώσει να καταλάβουν πως κάθε καινούργια εμπειρία και κάθε νεωτερισμός, δεν οδηγεί απαραίτητα σε μπελάδες.

Την Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (Παρασκευή 20:00), όπου μια Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου θα βραβεύσει Έλληνες δημιουργούς και έργα από την πλούσια πλέον εγχώρια παραγωγή.

Τον δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay (Σάββατο 19:00) με τους κορυφαίους cosplayers της Ελλάδας να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κατασκευή εντυπωσιακών και ευφάνταστων στολών, καθώς και σε δυναμικές επί σκηνής παρουσιάσεις.

 Το live sketch event με θέμα τα Στρουμφάκια! (Κυριακή 18:00) Καλλιτέχνες από το Comicdom CON Athens και το νέο φεστιβάλ εικονογράφησης illustradays σχεδιάζουν ζωντανά για το κοινό, στο event λήξης της φετινής εκδήλωσης, με μέρος των εσόδων από την αγορά λαχνών για την απόκτηση των μοναδικών αυτών σχεδίων, να διατίθεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τις τρεις ψηφιακές εκθέσεις του Φεστιβάλ, ήδη διαθέσιμες από την 1η Σεπτεμβρίου στο Ψηφιακό Μουσείο Comics (comicsmuseum.gr), τον νέο online πολυχώρο για τα comics:

– Την επετειακή έκθεση με τίτλο 15 ΧΡΟΝΙΑ COMICDOM CON ATHENS, όπου διεθνείς αστέρες της 9ης Τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr., «συναντούν» καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi σε μία ξεχωριστή οπτική εμπειρία με έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ κατά τα 15 χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.

– Την αναδρομική έκθεση του Βασίλη Λώλου με περισσότερα από 50 έργα του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη, που φιλοτέχνησε φέτος και την αφίσα του Φεστιβάλ.

– Την έκθεση COMICS VS. CORONA, όπου ο καταξιωμένος Τσέχος καλλιτέχνης και καθηγητής εικονογράφησης, Václav Šlajch, δημιούργησε 6 σελίδες comics με θέμα τον κορονοϊό και τρεις καλλιτέχνες, ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου συνέχισαν την ιστορία, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

…Και όπως πάντα οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν workshops, ανοιχτές συζητήσεις και παιδικά προγράμματα.

Το Comicdom CΟΝ Athens 2021 διοργανώνουν η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Πλήρες πρόγραμμα και συνεχείς ενημερώσεις στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ comicdom-con.gr και το αντίστοιχο Facebook Event.

Comicdom CΟΝ Athens 2021

Διοργάνωση
Comicdom Press & Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε
Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 11:00 – 21:30

Πού

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου), Αθήνα

Πώς

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες ή δήλωση self-test από γονέα ή κηδεμόνα για τους ανήλικους. Περιορισμένος αριθμός επισκεπτών και τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Πλατεία Κλαυθμώνος: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Πόσο

Είσοδος ελεύθερη

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης