Μια διαφορετική έκθεση βιβλίων φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), που απευθύνεται στους λάτρεις του βιβλίου και των εφαρμοσμένων τεχνών. Πρόκειται για χειροποίητα βιβλία καλλιτεχνών, πανόδετα ή τυπωμένα σε σπάνια χαρτιά, με συμβατική ή αντισυμβατική μορφή (π.χ βιβλία-γλυπτά). Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να διερευνήσει τη δυναμική του βιβλίου και τις εικαστικές προεκτάσεις του. Στην έκθεση παρουσιάζονται, επίσης, καλλιτεχνικά βιβλία παιδικής τέχνης, που φιλοτεχνήθηκαν σε εργαστήρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Ξενάκης, Ζωή Κεραμέα, Στέφανος Ζαννής, Μάρκος Καμπάνης, Βένια Δημητρακοπούλου, Μαρία Σταμάτη, Κώστας Βίττης, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Πελαγία Κυριαζή, Ανδρέας Κοντέλλης, Γιώργος Γιώτσας και Βάσια Βανέζη.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» από το ΠΙΟΠ.

Info

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια έκθεσης έως 18 Ιανουαρίου 2019

Δευτέρα με Παρασκευή, 10:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης