Αποστολή στην Ισπανία: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η μεταμόρφωση της Volvo

Επιβλητικό, ογκώδες, ελκυστικό σχεδιαστικά με premium χαρακτηριστικά

Η σουηδική φίρμα έχει μπει σε μια νέα εποχή, δημιουργώντας αυτοκίνητα που όχι απλά ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, αλλά ξεπερνούν κάθε προσδοκία και απειλούν το γερμανικό κατεστημένο. Η αρχή έγινε πέρυσι, τέτοια εποχή, με το επιβλητικό XC90 και η συνέχεια δίνεται με τα S90 και V60, δύο από τα πιο ολοκληρωμένα και προηγμένα μοντέλα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ανδαλουσία και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Μάλαγα, κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της νότιας Ισπανίας και πόλη του Πικάσο, πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια παρουσίαση του νέου μεγάλου πολυτελούς sedan και της station εκδοχής του στους δημοσιογράφους. Το zougla.gr έδωσε το παρών στο event, οδήγησε τα ολοκαίνουργια μοντέλα της σουηδικής εταιρείας και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις.

S90 και V90 στους δρόμους της νότιας Ισπανίας

Το S90 ανήκει στην κατηγορία των premium sedan, εκεί όπου κυριαρχούν τα BMW Series 5 και Mercedes E-Class, δύο εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Το έργο της Volvo είναι δύσκολο, ωστόσο, με αυτό το αυτοκίνητο τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν άρδην. Από τα πρώτα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του S90, καταλαβαίνεις ότι οι Σουηδοί έχουν μπει αποφασιστικά στο παιχνίδι και στοχεύουν απευθείας στην κορυφή, ικανοποιώντας κάθε επιθυμία του πελάτη.

Η ξεχωριστή σχεδίαση, η επιβλητική όψη, οι καμπύλες γραμμές του αμαξώματος που κρύβουν επιμελώς τον όγκο, οι ζάντες 17 έως 21 ιντσών και οι προσεγμένες αποχρώσεις, τονίζουν το δυναμισμό και την προσωπικότητα του S90. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το V90, καθώς πρόκειται, ίσως, για ένα από τα πιο θελκτικά station wagon που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Μια πρακτική limo, ένα μοντέλο υψηλού κύρους, απόλυτα σύγχρονο και ικανό να καλύψει όλα τα θέλω του νεότερου σε ηλικία οικογενειάρχη.

Επιτομή της κομψότητας, της άνεσης και των τεχνολογιών

Σκανδιναβικός αέρας, με την εργονομία και την ποιότητα να κυριαρχούν

Το εσωτερικό των S90 και V90 προέρχεται αυτούσιο από το XC90. Με το που ανοίξεις την πόρτα, το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι η μεγάλη οθόνη τύπου tablet στην κεντρική κονσόλα και στη συνέχεια η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων. Από αυτά τα δύο gadget μπορείς να χειριστείς κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου, παρέχοντας high-end εμπειρία, απόλυτη άνεση και έλεγχο. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν χωρίς παραχωρήσεις πέντε επιβάτες, με την ποιότητα κατασκευής, την συναρμογή και την πρακτικότητα να μην επιδέχονται κριτικής. Το design είναι λιτό και συνάμα μοντέρνο, με το πορτμπαγκάζ του V90 να είναι ιδανικό για πολυήμερες διακοπές, καθώς χωράει κυριολεκτικά τα πάντα.

Αυτό που θα κερδίσει τους πάντες από την πρώτη στιγμή, είναι αναμφισβήτητα τα πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού και μάλιστα από τη βασική έκδοση. H Volvo προσφέρει ως στάνταρ την τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist με προσαρμοζόμενο Cruise Control και Distance Alert, το City Safety το οποίο ανιχνεύει οχήματα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα ακόμα και μεγάλα ζώα, επενεργώντας με αυτόματο φρενάρισμα, τα συστήματα αποφυγής εκτροπής, προστασίας επιβατών και πολλά ακόμα.

Με δίλιτρους κινητήρες diesel και βενζίνης

Ο D4 των 190 ίππων ταιριάζει ιδανικά στη χώρα μας

Αρχικά, τα S90 και V90 θα είναι διαθέσιμα με τους δίλιτρους πετρελαιοκινητήρες D4 και D5 σε εκδόσεις 2WD και AWD, απόδοσης 190 και 235 ίππων αντίστοιχα και τον 2.0 Turbo βενζίνης T6 των 320 ίππων με στάνταρ τετρακίνηση. Αργότερα, θα ακολουθήσει ο Τ5 με τους 254 ίππους και η plug in hybrid έκδοση Τ8 των 407 ίππων. Τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, παρέχοντας τη βέλτιστη απόδοση και οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τις εκδόσεις D4 και T6. Παρά τον όγκο των αμαξωμάτων, τα μηχανικά σύνολα δεν υστερούν σε κανένα σημείο, εμφανίζοντας δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών και διατηρώντας την κατανάλωση καυσίμου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κυμαίνεται στα 4,1 και 7,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αντίστοιχα, τιμές εξαιρετικές για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Ταξιδιάρικα

Εκπλήσσει το V90 με την οδική συμπεριφορά του και την ποιότητα κύλισης

Στον δρόμο, τα νέα Volvo κινούνται θαρρείς και βρίσκονται πάνω σε «μαγικό χαλί» με τη λειτουργία της ανάρτησης να είναι υποδειγματική. Το πλαίσιο και η μειωμένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος χαρίζουν επιπλέον δεξιότητες, με τα επίπεδα ελκτικής και πλευρικής πρόσφυσης να φροντίζουν για την εξάλειψη κάθε πιθανότητας αποσταθεροποίησης. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα δίνουν μια αίσθησης ασφάλειας στον οδηγό, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν τη διαδρομή, χάρη στα απίστευτα βολικά καθίσματα και την ηχομόνωση.

Η Volvo θέτει αναμφισβήτητα νέα στάνταρ και τοποθετείται στην κορυφή των premium τετράθυρων, κάνοντας με τα S90 και V90 τεράστια άλματα προόδου. Για όσους ενδιαφέρονται, τα καινούργια μοντέλα θα βρίσκονται στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, με τις τιμές να ξεκινούν από 49.600 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 5 μέτρα και το μεταξόνιο στα 3 μέτρα
Εντυπωσιακό το εμπρός τμήμα με τα φώτα τύπου 'Σφυρί του Θωρ'
Χαμένοι κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Μάλαγα με το υπέροχο S90
Με τόσο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο ευχαριστιέσαι κάθε λεπτό πίσω από το τιμόνι
Τεράστιος ο χώρος αποσκευών του V90. Και όλα γίνονται ηλεκτρονικά
Τα συστήματα ανιχνεύουν ακόμα και μεγάλα ζώα, αποφεύγοντας αυτόματα την πρόσκρουση
Οι φωτό αδικούν την εικόνα της station εκδοχής με το όνομα V90

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης