Αποστολή στo Μιλάνο: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η γερμανική φίρμα είναι έτοιμη να εισβάλει σε μία από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες της αγοράς, παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο που έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει.

Ταξιδέψαμε έως το Μιλάνο και είδαμε για πρώτη φορά από κοντά το νέο Grandland X, το οποίο αναμένεται στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο.

Απόλυτα θετική η πρώτη εικόνα, με το στιλάτο αμάξωμα να κεντρίζει το ενδιαφέρον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Παρά την εξαγορά από τον όμιλο PSA και τις αλλαγές στην ηγεσία έπειτα από την παραίτηση του Dr. Karl-Thomas Neumann, η Opel συνεχίζει κανονικά το πλάνο της, παρουσιάζοντας το ένα μοντέλο μετά Η… μάχη της κατηγορίας συνεχίζεται με αμείωτη έντασητο άλλο. Έτσι, μετά τα Insignia Grand Sport και Crossland X, ρίχνει στη μάχη το Grandland X, ένα όχημα ελευθέρου χρόνου που τοποθετείται απέναντι από τα Nissan Qashqai, Hyundai Tuscon, Renault Kadjar και Peugeot 3008. Μάλιστα, από το τελευταίο δανείζεται το πάτωμα, τους κινητήρες και ορισμένες επιλεγμένες τεχνολογίες.

Tο γερμανικό SUV διατηρεί στο ακέραιο το DNA της μάρκας, ακολουθώντας πιστά τη σχεδιαστική φιλοσοφία. Δεν προβάλει κάτι ρηξικέλευθο από πλευράς αισθητικής, ωστόσο είναι μοντέρνο, στιβαρό, δυναμικό, με ελκυστικές αναλογίες και καλαίσθητες γραμμές, όπως διαπιστώσαμε στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην ιταλική πόλη και πιο συγκεκριμένα στο ίδρυμα του διάσημου μόδιστρου Gianfranco Ferre, όπου πραγματοποιήθηκε η παρθενική του παρουσίαση στους εκπροσώπους του Τύπου.

O υπογράφων Λουκάς Παπαλάμπρος μαζί με το Opel Grandland X

Στο μάξιμουμ

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.477 χλστ., το πλάτος στα 1.844 χλστ. και το ύψος στα 1.636 χλστ. Το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.675 χλστ., με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 514 λίτρων, που με την Το νέο Grandland X έχει άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές αναδίπλωση των καθισμάτων εκτοξεύεται στα 1.652 λτ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο χώρο αποσκευών που συναντά κάποιος στην κατηγορία, καλύπτοντας και με το παραπάνω τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Η καμπίνα είναι ιδανική για τέσσερις ενήλικες, με τους πίσω επιβάτες να έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια και κυρίως για το κεφάλι τους. Το ταμπλό έχει οδηγοκεντρική σχεδίαση, με την κονσόλα και την οθόνη αφής να είναι διαταγμένες και ευθυγραμμισμένες προς τον οδηγό, κάνοντας τη ζωή του πιο άνετη και ασφαλή.

Το σύστημα πολυμέσων ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες και εφαρμογές, με τις επιφάνειες του σαλονιού να καλύπτονται από υφάσματα και δέρματα ανώτερης ποιότητας, χειροποίητες ραφές στις χειρολαβές των θυρών και στα καθίσματα. Τα τελευταία είναι υπερυψωμένα, διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο, καθώς και, θερμαινόμενα και εργονομικά, πιστοποιημένα από την AGR.

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Χ μετά τα Mokka X και Crossland X

Τεχνολογικός οργασμός

Το Grandland X περιλαμβάνει στη φαρέτρα του πολυάριθμες τεχνολογίες, προς όφελος της ασφάλειας και της διασκέδασης ταυτόχρονα. Ξεχωρίζουν η κάμερα 360 μοιρών, τα συστήματα ανίχνευσης πεζών, αυτόματου φρεναρίσματος και ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, το ενεργό cruise control, η αυτόματη πίσω πόρτα, το εξαιρετικό σύστημα προσωπικής υποστήριξης OnStar με νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρων στάθμευσης, τα προσαρμοζόμενα φώτα Adaptive LED και η ασύρματη φόρτιση smartphones.

Επίσης, στον εξοπλισμό φέρει το γνωστό μας από την Peugeot σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control με πέντε προγράμματα οδήγησης, διασφαλίζοντας απροβλημάτιστες μετακινήσεις σε όλες τις επιφάνειες.  

Άριστα συνδεδεμένο, με ευφυή συστήματα και πλούσιο εξοπλισμό

Κινητήρες 1.2 βενζίνης και 1.6 diesel για αρχή

Κάτω από το καπό συναντάμε τους πολυβραβευμένους κινητήρες του ομίλου PSA, με προεξέχοντα τον ασυναγώνιστο 1.2 Puretech με τους 130 ίππους και τα 230 Nm ροπής. Σύμφωνα με την Opel, με το μοτέρ αυτό το Grandland X καίει μόλις 5,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται μεταξύ 124 και 127 γρ./χλμ.

Ο 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 120 ίππους και 300 Nm ροπής, καταναλώνει κάτω από 4 λίτρα και εκπέμπει 111-118 γρ./χλμ. CO2.

Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο έξι σχέσεων, περιλαμβάνοντας στον βασικό εξοπλισμό start/stop.

Διαθέτει όλες τις αρετές ενός SUV, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών

Πότε έρχεται Ελλάδα;

Το Grandland X θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και αμέσως μετά θα λανσαριστεί στις αγορές. Η εμπορική του πορεία στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 25.000 ευρώ, όπως μας αποκάλυψαν τα στελέχη της μάρκας.

Τα βιβλία παραγγελιών για το νέο SUV της Opel θα ανοίξουν στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι εκδόσεις και οι τιμές.

Για να δείτε τη σημερινή γκάμα των μοντέλων της Opel πατήστε ΕΔΩ

Ο άνθρωπος που σχεδίασε το Grandland X μας εξηγεί βασικές λεπτομέρειες

Άφθονοι χώροι στο εσωτερικό και ένα πορτμπαγκάζ που ενθουσιάζει

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM Hellas Γιάννης Πασάδης μαζί με τη διευθύντρια επικοινωνίας της GM Hellas Αμαλία Γιαννακοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης