Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όταν αναφερόμαστε στη μάρκα Mercedes είναι σίγουρο πως δεν λείπει από το λεξιλόγιο η πολυτέλεια. Αυτό ισχύει με τη νέα E Class που δείχνει να ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη της κατηγορίας, δηλαδή στα μεγάλα sedan premium μοντέλα.
    
Με στοιχεία ακόμα και από την ναυαρχίδα S Class, η σειρά Ε συνεχίζει την καλή παράδοση που ξεκίνησε με αυτή την ονομασία, το 1995.

Η Mercedes E Class...

All time classic…
Είναι ξεκάθαρο πως το γερμανικό μοντέλο, διατηρεί τις κλασικές του γραμμές που μπορούν όμως να
Η E Class είναι ένα αριστοκρατορικό αυτοκίνητο που σου δίνει πρεστίζ…γίνουν και… σπορ με την επιλογή πακέτων που φέρει την υπογραφή της AMG (στο κομμάτι της σχεδίασης). Από εκεί και πέρα, η πολυτέλεια έχει ξεπεράσει το όριο και το καταλαβαίνεις με το που καθίσεις στη θέση του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακή σχεδίαση με μία νοητή γραμμή να ξεκινά από την μία πλευρά και να καταλήγει στην άλλη. Ο μεγάλος πίνακας οργάνων σε συνδυασμό με την οθόνη στην κεντρική κονσόλα (12.3 ιντσών) θυμίζουν S Class και ανεβάζουν κατά πολύ την εικόνα στα μάτια των επιβατών. Οι απλές γραμμές, η έλλειψη δεκάδων κουμπιών και το σπορ τιμόνι συνθέτουν την γενική εικόνα.

To μήκος του γερμανικού μοντέλου φτάνει σχεδόν τα πέντε μέτρα...

Τεχνολογία στο… φουλ
Από εκεί και πέρα, ξεκινά η… απόλαυση των φίλων της τεχνολογίας. Σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο, Στην καμπίνα κυριαρχούν οι τεχνολογίες και οι άπλετοι χώροι…σύστημα πλοήγησης, εξαιρετικό ηχοσύστημα, ακόμα και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης έχει η νέα E – Class (όχι στην… βασική έκδοση). Και που είστε… ακόμη! Στο ρεζουμέ, σε μια E-Class τα έξτρα αξεσουάρ που οι περισσότεροι γνωρίζουν βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό και τα επιπλέον που προσφέρει σε κάνουν να συνειδητοποιείς πόσο μπροστά βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιπέδου Mercedes.

Από πλευράς χώρων και μόνο από τις εξωτερικές διαστάσεις που φτάνουν σχεδόν τα 5 μέτρα καταλαβαίνεις πόσους και πόσα πράγματα χωρά. Το ζητούμενο είναι η άνεση και η ποιότητα κύλισης τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το εσωτερικό από τη θέση του οδηγού...

Απολαυστικός κινητήρας
Στα χέρια μας είχαμε την έκδοση με την κωδική ονομασία 220d. Σε απλή μετάφραση η συγκεκριμένη Ο συγκεκριμένος diesel κινητήρας με τους 194 ίππους σε κάνει να θες να οδηγείς και άλλο…εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο turbo diesel χωρητικότητας 2.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 194 ίππους. Ο νέος αυτός κινητήρας είναι πραγματικά απολαυστικός.

Σε κάνει να θες να πατήσεις το γκάζι, τόσο κατά την εκκίνηση όσο και εν κινήσει. Η δύναμη είναι μεγάλη και θα ικανοποιήσει σχεδόν τους πάντες. Χαμηλά και τα επίπεδα κατανάλωσης που κυμαίνονται σε πραγματικές συνθήκες κάτω από τα 6 λίτρα, άρα ξεχνάς να βάλεις… καύσιμα.

Και με επιδόσεις…
Ένα σημαντικό συστατικό έχει να κάνει και με την πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα αλλά και τον ήχο που παράγει ως όχημα που εφοδιάζεται με κινητήρα πετρελαίου. Στην πράξη, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων που κάνει τη ζωή του οδηγού πολύ άνετη, προσφέροντας ταυτόχρονα οδηγική απόλαυση όταν αυτός αποφασίζει να κινηθεί με το γκάζι… τέρμα.

Απολαυστική στην οδήγηση...

Ακριβό μεν αλλά…
Συμπερασματικά, η Mercedes E Class 220d είναι μία κορυφαία πρόταση στην κατηγορία της. Η νέα E-Class είναι μία μικρή… S-Class. Τόσο απλά!Συνδυάζει, ποιότητα, όνομα, πολυτέλεια, επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και σε κάνει να αισθάνεσαι άρχοντας όταν την οδηγείς.

Η τιμή της, την καθιστά προνόμιο αυτών που έχουν να καταβάλλουν κάτι παραπάνω από 60.000 ευρώ, ενώ για όσους θέλουν να την φτιάξουν πιο σπορ θα πρέπει με μία επιπλέον χρέωση να επιλέξουν το πακέτο της AMG.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά της Mercedes E-Class πατήστε ΕΔΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Mercedes E-Class 220 diesel
Κυβισμός (cc) 1.950
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 194/3.800
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 400/1.600
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 7.3 δευτ.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 240
Μέση Κατανάλωση 3.9 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 102 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας  ευρώ
Μήκος (μέτρα) 4.923
Πλάτος (μέτρα) 1.852
Ύψος (μέτρα) 1.468
Βάρος (κιλά) 1.680
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 540
 Τιμή (από…) 61.370 ευρώ

Η νέα E Class καταπίνει χιλιόμετρα για πλάκα!

Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης...
Η λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...
Το συγκεκριμένο μαύρο πλαίσιο βρίσκεται στο τιμόνι είναι αφής. Απλά κουνώντας το δάχτυλο κάνεις εργασίες χωρίς να χρειάζεται να πατάς κουμπιά...
Ο νέος πίνακας οργάνων...
Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει και αυτή η μεγάλη οθόνη 12.3 ιντσών...
Φυσικά το κινητό γίνεται... ένα με το αυτοκίνητο
Φώτα LED τελευταίας τεχνολογίας για μέγιστη απόδοση κατά τη διάρκεια της νύχτας...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης